Sărbătorile, perioada sinucigaşilor la Timişoara. Psihologii avertizează: vor mai fi tentative până la sfârşitul anului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă
Foto: Arhivă

Luna cadourilor coincide cu luna tragediilor, pentru unele familii din Timişoara. Numărul tentativelor de suicid a crescut alarmant în Timiş, iar psihologii avertizeză că acest gen de  incidente ar putea continua. Vezi explicaţia specialiştilor!

Nu există săptămână fără măcar o tentativă de sinucidere. Situaţia tentativelor de suicid din ultima lună la Timişoara a devenit alarmantă. Explicaţia specialiştilor este simplă - cei cu tendinţe de suicid sunt mai melancolici în perioada sărbătorilor şi găsesc oportunităţi de a atrage atenţia.

Cum curăţă reprezentanţii Filarmonicii "Banatul" urmele incendiului din Ajun: zugrăvesc în... familie

Este şi cazul unei bătrâne din Timişoara care şi-a pus capăt vieţii chiar în dimineaţa celei de-a doua zi de Crăciun. Femeia, în vârstă de 92 de ani, a mai avut o tentativă de suicid acum o lună. Atunci, încercase să îşi taie venele. Cu două zile înainte de Crăciun, doi timişoreni au încercat să îşi curme viaţa, aruncându-se de la înălţime. O femeie de 60 de ani a încercat să se arunce de pe balconul căminului în care era internată, după ce a aflat că fiica ei stabilită în Germania nu va veni acasă, de Crăciun. Bătrâna a căzut însă un singur etaj, iar medicii de la Ambulanţă au reuşit să o stabilizeze. Tot nereuşită a fost şi tentaiva de sinucidere a unui bărbat în vârstă de 55 de ani. Timişoreanul care este fost angajat al CFR Arad s-a aruncat în gol de pe un pod, peste liniile de cale ferată. Omul s-a ales cu picioarele rupte.

Blocul blestemat - o femeie de 92 ani şi-a pus capăt vieţii după ce s-a aruncat de la etajul trei

„Perioada de sărbători este întotdeauna foarte dificilă pentru pacienţii cu depresii. În această perioadă, numărul pacienţilor cu tentative de sinucidere creşte, pentru că nostalgia copilăriei revine, iar, în funcţie de stările pe care le-am acumulat, revin şi traumele. Ne mai putem aştepta la evenimente nefericite până la anul", a declarat Monica Verba, psiholog.

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite