Sancţiuni contravenţionale de peste 100.000 de euro pentru nereguli în transportul lemnelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Autovehiculele care transportau material lemnos au fost verificate
Autovehiculele care transportau material lemnos au fost verificate

Peste 800 de metri cubi de material lemnos, respectiv aproximativ 137 de camioane, au confiscat poliţiştii din Timiş în acest an. Lemnele au fost predate ocoalelor silvice, în vederea valorificării. Sancţiunile date pentru neregulile constatate sunt de peste 100.000 de euro.

De la începutul anului poliţiştii din Timiş au organizat mai multe acţiuni, împreună cu reprezentanţii Inspectoratului Teritorial Regim Silvic şi Vânătoare Timiş, pentru identificarea şi depistarea persoanelor care săvârşesc tăieri ilegale sau furturi de material lemnos, transportă sau comercializează material lemnos fără documentele legale prevăzute de lege.

În urma controalelor s-au întocmit 146 de dosare penale pentru diferite infracţiuni la regimul silvic şi s-au aplicat 190 de sancţiuni de contravenţionale în valoare de aproximativ 460.000 de lei (peste 100.000 de euro), totodată fiind ridicaţi în vederea confiscării 822 de metri cubi de material lemnos (aproximativ 137 de camioane).

Conform prevederilor Legii nr. 171/2010 ( art. 19 şi art. 20 ) transportul materialului lemnos fără acte de provenienţă legală sau cu documente legale de însoţire care nu sunt corect completate ori completate cu încălcarea dispoziţiilor legale constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă, iar materialul lemnos este confiscat.

De asemenea, vânzarea şi/sau cumpărarea materialelor lemnoase fără provenienţă legală sau fără avize de însoţire ori documentele echivalente acestora, prevăzute în normele privind circulaţia materialelor în vigoare, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă, iar materialul lemnos este confiscat. Totodată deţinerea de material lemnos fără documente legale de provenienţă, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă, iar materialul lemnos este confiscat.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite