La ce ne mai dau lecţii vecinii – firmele timişene de profil agricol, în vizită de studiu în Ungaria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zece firme timişene vor avea ocazia de a învăţa meserie în domenii coexe ale agriculturii, în cadrul unei vizite de schimb de exeperienţă în Ungaria.

Iniţiativa face pare din proiectul "Bio-agricultura, păstrarea culturilor în comunitățile din zonele specializate în obținerea de produse agricole, zootehnie și pomicultură" şi presupune un schimb de experienţă cu cei din judeţul Csongrád, în perioada 18 - 20 septembrie.

EXCLUSIV Isteria castraveţilor ne-a provocat o pagubă de 9 milioane de euro. Ministrul Agriculturii: „Bacteria ucigaşă s-a transmis prin apă"

De vizita de studiu și documentare în județul vor putea beneficia zece firme timișene cu activitate în domeniul bioagriculturii,  zootehniei şi pomiculturii. Vor fi vizitate firme și asociații familiale cu preocupări în domeniul bioagriculturii: plantație viticolă, cramă, fermă de legume, livadă, culturi de cereale, fermă de animale.   

GALERIE FOTO Laptele din grajdurile high-tech se vinde mai scump la poarta fermei

Proiectul vizează în principal intensificarea colaborării dintre comunităţile rurale transfrontaliere în scopul de a facilita dezvoltarea în domeniul bio-agro-alimentar.

Beneficiarii direcți ai proiectului sunt comunitățile și persoanele implicate în cultivarea produselor agricole bio, în domeniul zootehnic și pomicultură, comunitățile arondate zonelor în care se practică acest gen de activități, companiile din industria alimentară, instituțiile de învățământ superior care includ în curricula universitară agricultura bio.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite