Timişoara: Timişoara a intrat în istoria lumii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Timişoara a intrat în istoria lumii
Timişoara: Timişoara a intrat în istoria lumii

Timişoara va găzdui în luna martie a anului viitor o importantă întâlnire ONU. Reuniunea diplomatică va avea loc pentru prima oară în afara Genevei.



Oraşul de pe Bega şi-a făcut deja un renume la nivel mondial datorită Centrului de Tranzit în Regim de Urgenţă pentru Refugiaţi. Numai în ultima jumătate de an, Timişoara a primit vizita unor importante delegaţii de ambasadori străini. Delegaţia de astăzi a fost formată din 10 diplomaţi importanţi printre care ambasadorii din Statele Unite ale Americii, Canada, Japonia Filipine sau Olanda. Vizita a fost condusă de reprezentantul Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiaţi din România (UNHCR), Machiel Salomons. Acesta a anunţat oficial că Timişoara va găzdui o întâlnire istorică.

„Pentru a sublinia importanţa înfiinţării acestui Centru, Consiliul de Administraţie al Grupului de Lucru al UNHCR privind Relocarea se va întruni pentru prima dată în istorie în afara Genevei, alegând Timişoara ca locaţie pentru sesiunea bianuală, în zilele de 2-3 martie 2010”, a anunţat Salomons.

Ambasadorii s-au jucat cu copiii refugiaţi

Vizita diplomaţilor străini la Timişoara a coincis cu o vizită la Centrul de Refugiaţi, unde ambasadorii s-au jucat cu micuţii din alte ţări. Oficialii străini vor transmite în ţările lor condiţiile de la centru. Exemplul României şi al centrului de la Timişoara a fost preluat şi de alte ţări ale lumii. „Slovacia şi Republica Filipine deschid un centru similar celui de la Timişoara”, a mai spus Machiel Salomons.

image
image



România adoptă refugiaţi


Până acum, Timişoara a găzduit 400 de refugiaţi din Eritreea, Sudan, Palestina şi Etiopia. Aproape 250 dintre aceştia au fost relocaţi în ţări precum Statele Unite ale Americii, Canada, Suedia şi Marea Britanie.

image
image



Din acest an, o nouă ţară europeană, Olanda, este pregătită să primească refugiaţi de la Timişoara. România nu este numai un centru de tranzit şi poate găzdui permanent refugiaţi. „Guvernul României a făcut deja primul pas în această privinţă, şi anume relocarea a 40 de refugiaţi din sud estul Asiei la începutul anului 2010”, a spus reprezentantul UNHCR.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite