La Timișoara s-a mărșăluit împotriva avortului GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Credincioșii s-au rugat la statuia din în Piața Unirii
Credincioșii s-au rugat la statuia din în Piața Unirii

“Marșul pentru viață” a avut loc simultan în 20 de orașe din țară. Aproximativ 200 de credincioși din Timișoara au luat parte la eveniment. Două fete au fost ridicate de jandarmi pentru că au protestat împotriva marșului

Credincioșii din Timișoara s-au întâlnit la Biserica graco-catolice “Sfânta Maria Regina Păcii”, din parcul “Doja”. Numeroși copii, îmbrăcați în alb, au condus coloana, purtat pancarte prin care și-au arătat nemulțumirea față de avorturi. Alaiul a plecat în marș spre Catedrala Mitropolitană, apoi au trecut prin fața primăriei și s-au oprit în Piața Unirii. Aici s-au adunat în jurul Statuii Sfintei Treimi, unde au păstrat un minut de reculegere și s-au rugat.



GALERIE FOTO

Marș pentru viață la Timișoara

De asemenea, au fost depuse flori în memoria celor 22 de milioane de copii avortați în ultimii 30 de ani în România. Invitați speciali din străinătate au fost reprezentanții Asociației Voglio vivere din Italia. Alături de manifestanți s-au numărat și câțiva membri ai Noii Drepte.

Credincioșii adepți a 14 biserici din Timișoara, de toate confesiunile, s-au oprit să se roage în Domul Catolic.

În apropierea Podului “Mihai Viteazul”, două fete au fost ridicate de jandarmi, pe motiv că au arborat mesaje împotriva “Marșul pentru viață”. Printre mesajele arborate s-a putut citi: “Avortul este dreptul fiecărei femei”.

În mod declarativ românii sunt majoritar împotriva avortului, cel puţin asta arată cercetarea realizată în luna ianuarie 2011 de Cadi şi Ires. Astfel, la întrebarea „Avortul este o crimă şi ar trebui interzis?” 42% din cei chestionaţi au răspuns „Da”; 11% au circumstanţiat, răspunzînd „Da, doar după luna a-5-a”, 9% nu au ştiut ce să spună, 2% au evitat răspunsul, iar 36% au răspuns „Nu”.


 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite