Duel între viori: Stradivarius sau Guarneri? Află cât costă viorile celebre şi cum sunt păzite de hoţi!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Începută vineri 30 septembrie cu concertul simfonic „Medalion Richard Strauss" condus de bagheta dirijorului Costin Gheorghe şi având-o ca solistă pe Irina Iordăchescu, noua stagiune simfonică abundă în spectacole pentru timişorenii melomani.  Patru reprezentaţii a programat Filarmonica Banatul pentru săptămâna care abia a început.

Duelul  viorilor Stradivarius şi Guarneri se desfăşoară marţi, 4 octombrie de la ora 19, la Sala Capitol. Liviu Prunaru (Stradivarius) şi Gabriel Croitoru (Garneri) vor fi acompaniaţi de Horia Mihail, la pian. Miercuri, de la ora 20, la Domul Romano-Catolic continuă Zilele Muzicii de Orgă din Banat, cu recitalul lui Wolfgang Bretschneider.

Muzica din filme va răsuna vineri începând cu ora 19, în cadrul concertului simfonic dirijat de olandezul Rainmond Janssen şi susţinut de orchestra simfonică şi corul „Ion Românu" ale Filarmonicii. Corul va fi dirijat de Iosif Todea.

Recitalul „Panoramic XX"  se desfăşoară duminică de la ora 19 la Capitol şi este intitulat „În lumea lui Aurel Stroe". Participarea extraordinară a saxofonistului francez Daniel Kientzy marchează evenimentul dedicat celui care a fost compozitorul Aurel Stroe(1932 - 2008).    

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite