Profesorii, dezamăgiţi de titularizare: „Nu ştiu ce relevanţă are examenul ăsta. Oricum, directorii îşi aleg profesorii”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dezamăgire maximă din partea profesorilor, în ceea ce priveşte examenul de titularizare. Dacă unii s-au plâns că subiectele au fost foare grele, alţii spun că nici măcar nu văd relevanţa examenului. Profesorii ar renunţa oricând la predat, pentru un job la particular.

Subiecte grele, posturi prost plătite şi concurenţă pentru nimic - cama sta sunt principalele nemulţumiri cu care profesorii s-au prezentat la examenul de titularizare.

image

Click pe poze pentru imagini cu profesorii!

„Subiectele mi s-au părut accesibile şi anul ăsta. Interesul meu nu este neapărat să predau, pentru că mai am un job pe lângă, care e mult mai bine plătit. Dacă e până într-acolo, eu sunt dispusă să renunţ la cel din învăţământ. Concurenţa e mare pe nimic, pentru că posturi nu există şi nu sunt posturi titularizabile. Examenul ar fi trebuit dat în august şi nicidecum, acum.

Cinci profesori eliminaţi din examenul de titularizare. Cadrele didactice încercau să copieze cu "hands-free"

Posturile titularizabile înseamnă a rămâne pe postul respectiv patru ani, pe când, acum n-ai cum să rămâi patru ani. Rămâi, probabil, un an, doi, depinde de situaţie. Nu ştiu ce relevanţă are examenul respectiv, în condiţiile în care, de anul viitor nu se va mai ţine cont de faptul că ai luat examenul sau nu. Directorii vor fi oamenii cu care lucrează", declarat un profesor care a preferat să îşi păstreze anonimatul.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite