Scandal în biserică: Enoriaşii îl acuză pe Episcopul-Vicar Paisie Lugojanu de păcatul vanităţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Enoriaşii de la Biserica "Sfântul Ilie" din Fabric îl acuză pe Episcopul-Vicar Paisie Lugojanu de faptul că ia decizii fără să îl implice pe Mitropolitul Nicolae Corneanu. Oamenii spun că înaintează memorii către Înalt Prea Sfinţitul, fără ca acestea să ajungă la acesta. Nicolae Corneanu confirmă faptul că nu a primit nicio notificare de la enoriaşi.

Mitropolia Banatul este implicată într-un nou scandal. Enoriaşii îl acuză pe Episcopul-Vicar Paisie Lugojanu de faptul că a organizat un concurs în secret, pentru ocuparea unui post de preot la parohie. Aceştia i-au adresat un memoriu Înalt Prea Sfinţitului Nicolae Cornenu, pentru a media conflictul şi a nu ajunge la o situaţie ruşinoasă. În plus, ei solicită şi repunerea în funcţie a preotului Mircea Cricoveanu. „Noi am aflat că s-a ţinut concursul. Nu se ştie cu cine şi cine a câştigat. Cei de la Mitropolie nu vor să vorbească. Noi am trimis un memoriu şi către Mitropolitul Banatului Nicolae Corneanu, însă informaţiile nu ajung la el, pentru că sunt oprite de către oamenii lui Paisie Lugojanu", a declarat Doru Şoşoi, un enoriaş fidel al bisericii din Fabric.

Mitropolitul recunoaşte că nu ştie nimic

"La mine nu ştiu să fi ajuns niciun memoriu. Nu ştiu nici să se fi organizat vreun concurs. Am să mă interesez dacă, într-adevăr, Episcopul-Vicar are vreo legătură. În legătura cu situaţia de la Biserica "Sfântul Ilie", va trebui să ţinem cont şi de dorinţa oamenilor şi a credincioşilor. Noi nu vrem scandal", a declarat Mitropolitul Banatului, Nicolae Corneanu.

SCANDAL Preot dat afară din parohie de şefii de la Arhiepiscopie pentru o vilă

Mitropolia, secretoasă

Reprezentanţii Mitropoliei refuză să dea declaraţii şi asigură că Corneanu are ultimul cuvânt de spus în decizii. "Noi am decis să nu mai comunicăm deloc cu media. Noi ţinem legătura cu preoţii şi credincioşii. Nu avem nevoie de media. Celor de la "Sfântul Ilie" le-am comunicat déjà ce am avut, iar lucrurile sunt de mult stabilite. Vă asigur că Nicolae Corneanu, de şi nu mai participă la şedinţele Consiliului Eparhial, îşi exercită toate atribuţiile. Înalt Prea Sfinţia Sa are ultimul cuvânt de spus în toate deciziile validate. Nu este marginalizat şi conduce Mitropolia Banatului", a declarat purtătorul de cuvânt al Mitropoliei, Marius Florescu.

Enoriaşii ameninţă cu proteste

image

Zeci de credincioşi care frecventează biserica din Fabric spun că vor merge, în semn de protest, duminică de duminică la Mitropolit. Asta, deşi unul dintre ei povesteşte că oamenii lui Paisie Lugojanu i-ar împiedica să ajungă la Corneanu. "Ultima dată când am fost la Mitropolie, a venit un preot care ne-a spus că Înat Prea Sfinţitul ar fi atât de bolnav, încât nu poate primi pe nimeni. Oarecum, se putea înţelege că ar fi pe moarte. După ce am reuşit să intrăm la dumnealui, acesta era chiar într-o stare de spirit foarte bună, fiind chiar bucuros să ne primească", a povestit Dănuţ Laţa, enoriaş al parohiei din Fabric.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite