O nouă disciplină ar putea înlocui orele de educaţie fizică. În Timiş, tinerii ar putea să joace cricket la orele de sport

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Exerciţiile plictisitoare de la cursurile de educaţie fizică din şcolile timişene ar putea fi înlocuite, în curând, de un sport mai interesant. Consiliul Român de Cricket propune introducerea acestui sport în şcoli. Ba mai mult, unii profesori au început deja şi antrenamentele.

Mai bine de 20 de profesori din şcolile timişene au început deja pregătirile pentru orele de cricket. Aceştia au făcut cursuri speciale şi au învăţat şi regulamentul de joc, urmând să le transmită şi elevilor tehnicile de joc. Iniţiativa aparţine Consiliului Român de Cricket şi Ministerului Educaţiei iar timişorenii sunt primii din ţară care ar adopta acest sport.

Au găsit şi teren

"Pentru început, vom promova quick-cricketul. Este un sport pentru oricine, nu este scump şi se poate practica pe orice suprafaţă. În faza iniţială vom dona şcolilor echipamentul complet şi am primit aprobarea Universităţii de Agronomie de a folosi terenul lor pentru organizarea competiţiilor între şcoli", au explicat reprezentanţii primului club de cricket din România, Banat Lions Cricket Club.

Fairplay-ul, cuvântul cheie

Educaţie de cinci stele din scutece. Află cum vor creşte copiii ai căror părinţi plătesc şi 350 de euro pe lună la grădiniţă

Cricketul este un joc care datorează mult din atracţia unică a faptului că trebuie jucat nu doar conform Legilor, ci şi în Spiritul Jocului. Orice acţiune ce ar insulta Spiritul Jocului de cricket dăunează jocului în sine. Răspunderea principală în păstrarea spiritului de fairplay este a căpitanilor de joc. Cricket-ul a fost introdus oficial în România în anul 2006, când un grup compus din doi englezi şi un australian a fondat în Bucureşti, Clubul de Cricket Transilvania .

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite