Farmaciile care nu primesc banii de la stat lasă fără medicamente “bolnavii de lux”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Testele de glicemie sunt vitale pentru bolnavii de diabet
Testele de glicemie sunt vitale pentru bolnavii de diabet

Bolnavii care cheltuie lunar sume mari de bani pentru tratament, vor rămâne fără produsele necesare, din cauza farmaciştilor. Aceştia din urmă nu mai vor să cumpere medicamente scumpe, pe motiv că-şi recuperează greu banii de la CJAS.

Patronii farmaciilor din Timiş nu mai vor să cumpere produse medicale sumpe. Unul dintre aceste produse sunt testele de glicemie, vitale pentru bolnavii de diabet, care şi aşa consumă lunar sute de mii de lei pentru tratament. Acestea nu se mai găsesc pe rafturile farmaciilor de mai bine de două luni, din cauză că sunt prea scumpe şi că durează prea mult până să-şi recupereze banii de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS).

Rafturi goale

"Bolnavii care caută unele produse mai scumpe nu le găsesc din cauză că şi noi avem, probleme cu plăţile către furnizori", a explicat Ana Miclea, preşedinta Colegiului Farmaciştilor Timiş. Patronii de farmacii susţin că durează chiar şi şase luni până să-şi recupereze banii de la CJAS. În schimb, CJAS se obligă să le plătească farmaciştilor sumele restante în cel mult 240 de zile şi susţin că aceştia nu trebuie să renunţe la comercializarea lor, mai ales pentru că testele de glicemie sunt oferite gratuit pentru asiguraţi.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite