Sentinţă amânată pentru micii artişti timişoreni. Mutarea elevilor de la Liceul de Artă în containere va intra în dezbatere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii au protestat prin arta impotriva mutarii
Elevii au protestat prin arta impotriva mutarii

După ce au protestat cu toate mijloacele de care au dispus, elevii de la Liceul de Artă din Timişoara au obţinut o amânare a "sentinţei". Pregătiţi să protesteze împotriva proiectului de a fi mutaţi în clădirile modulare, tinerii s-au trezit cu o amânare a deciziei, pentru ca soarta lor să inte într-o dezbatere public.

"Poate fi o şansă de dialog, între noi şi primărie. Nu ştiu cine va fi invitat la dezbatere, sper să ajungă şi proprietarii clădirii, pentru a discuta cei din Consiliul Local. Noi nu vom accepta mutarea în acele clădiri modulare, pentru că asta ar însemna perturbarea activităţii şcolii", a explicat Eugenia Banciu, directorul instituţiei.

Elevii au protestat prin arta impotriva mutarii

Click pentru GALERIE FOTO!

„Şcoala este mai importantă decât un hotel" este mesajul pe care le-a afişat elevii de la Liceul de Arte din Timişoara. Aceştia au profitat de Zilele Porţilor deschise, pentru a organiza un protest inedit, împotriva proiectului iniţiat de Consiliul Local Timişoara, de a-i muta în clădirile modulare la la Şcoala nr.9. Tinerii artişti au adunat o serie de cutii, pe care le-au aranjat sub forma unui atelier şi au expus mesaje prin care vor să tragă un semnal de alarmă - nu se vor muta din şcoală.

Micii artişti de la Liceul de Arte din Timişoara refuză să se mute în containere

 „Atelierele le vor face la şcoala nr.9 iar în clădirile modulare vor face orele normale. Nu noi decidem, sunt bani publici implicaţi în chirie pe care Consiliul Local nu este dispus să îl dea", a spus MArin Popescu, inspectorul şcolar general de Timiş.

Elevii au protestat prin arta impotriva mutarii

Click pentru GALERIE FOTO!

„Inspectoratul ne-a propus această soluţie iar clădirile acelea sunt mult mai luxoase. Nu am discutat cu proprietarii pentru că nu s-a plătit nicio chirie, până acum. Oricum, nu s-a votat încă nimic. Problema este că vor contract pe un singur an. Asta nu ar rezolva nimic", a explicat viceprimarul Adrian Orza.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite