Investiţie sau risipă - Vezi cum pot deveni romii medici, pe banii Europei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Burse, meditaţii şi tabere de motivaţie - de asta vor avea parte tinerii romi care îşi doresc să ajungă medici. Tinerii de etnie romă beneficiază, cu girul Uniunii Europene, de o serie de privilegii. Elevii romi pot deveni medici, gratuit

Cornel Gurgu e rom. S-a întors anul trecut din Anglia, unde studia informatica la Coventry University, pentru că nu se mai descurca cu banii și nu găsea pe nimeni care să-l angajeze. A venit în țară dezamăgit și a decis să facă altceva: „Vreau să fiu doctor".

Timişoara, în zodia nunţilor ţigăneşti „de valoare": mirese duse cu Lamborghini şi dedicaţii pentru „ministrul Finanţelor"

A căutat pe internet persoane și programe care să-l ajute cu pregătirea pentru medicină ca să fie sigur că dorința lui se împlinește. Din una-n alta, a dat peste site-ul Burse Romi și a aplicat pentru programul lor. Acum Cornel e anul I la Medicină și nu se sfiește să spună că e rom: "Înainte, la școală, colegii nu bănuiau că sunt rom.

EXCLUSIV Cum s-a ţiganizat Timişoara. Vezi cum au profitat clanurile de baştani de o lege neclară!

Pentru ei asta înseamnă să mergi cu căruța și să fii infractor, iar eu am fost mereu printre cei mai buni din clasă", mărturiseşte acesta. Proiectul „O generaţie de specialişti romi în domeniul medical", care oferă aceste burse pentru studenții romi, a început laActive Watch- Agenția de Monitorizare a Presei.

Citeşte mai multe despre program în

image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite