Criză de locuri la creşele din Timişoara. Tot mai mulţi părinţi apelează la creşe particulare. vezi scoruri şi dotări!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tot mai mulţi părinţi apelează la creşe particulare, în Timişoara
Tot mai mulţi părinţi apelează la creşe particulare, în Timişoara

Criză de locuri în creşele Timişorene. Aici, părinţii trec prin adevărate aventuri, până reuşesc să îşi înscrie copiii. La o cerere de aproape 6.000 de nou-născuţi, anual, locurile alocate micuţilor la stat se limitează un pic peste 400. Astfel, creşele particulare au devenit o afacere profitabilă în Timişoara.

La o cerere de aproape 6.000 de nou-născuţi, anual, locurile alocate micuţilor la stat se limitează un pic peste 400. „În Timişoara sunt doar 13 creşe finanţate de stat, unde pot intra doar 405 bebeluşi până la doi ani. Nicio creşă din Timişoara nu mai are locuri vacante, în acest momen" a explicat Angela Raducan, director la Grădiniţa cu program prelungit nr. 14 din Timişoara.

Tot mai mulţi părinţi apelează la creşe particulare, în Timişoara

Astfel, tot mai mulţi părinţi apelează la creşe private. Dacă la creşele de stat, tarifele lunare sunt până la 300 de lei, la cele particulare, acestea încep de la 600 de lei şi pot ajunge chiar şi până la 1.000 de lei. „La creşele de stat nu am avut nicio şansă. Sunt locuri puţine ş nu am avut timp de pierdut cu căutatul. Şi dacă ţii copilul acasă, tebuie să cheltui pe el. Se dezvoltă mult mai frumos. Nu puteam să o dau la stat. Aici, la privat, beneficiază de o serie de servicii şi merită banii", a declarat Cătălin Arsene. Astfel, creşele particulare au devenit o afacere profitabilă în Timişoara. „Mai ales, înainte de criză, aveam cereri mult peste ce puteam face faţă.

Tot mai mulţi părinţi apelează la creşe particulare, în Timişoara

Acum, la noi sunt aproximativ 50 de copii şi cereri cam duble. Înscrierile se fac cu un an înainte. La noi stau doi adulţi la opt copii. Avem bucătărie proprie şi meniuri concepute de un nutriţionist, împreună cu un pediatru, engleza se învaţă de la un an şi pot face înot şi gimnastică de la un an şi jumătate. Tarifele sunt de la 575 RON şi până la 1.000 RON, în funcţie de program", a explicat Simona Bihoi, manager al unei grădiniţe particulare din Timişoara.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite