Un elev de clasa a V-a din Giroc susţine că a fost bătut de profesorul de tehnologie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gavril Necoară este internat la spitalul "Louis Ţurcanu"
Gavril Necoară este internat la spitalul "Louis Ţurcanu"

Scandal de proporţii la şcoala generală din comuna timişeană Giroc. Gavril Necoară., elev de clasa a V-a, îl acuză pe profesorul de tehnologie că l-ar fi bătut cu pumnii, până i-a venit rău. Ajuns acasă el le-a spus părinţilor că nu este prima dată când profesorul de la şcoala la care învaţă l-a bătut.

Părinţii micuţului au mers imediat la Spitalul de copii "Louis Ţurcanu" unde medicii l-au internat pentru a-i face investigaţii amănunţite. Copilul susţine că a fost bătut de profesor din cauza unei colege care a făcut un desen caricatural. "Eu am dus desenul meu la catedră, iar apoi pe cel al unei colege. Era un desen mai caraghios, iar domnul profesor s-a supărat, mi-a dat cu pumnul în piept şi am căzut. Am mers în bancă şi am început să plâng, iar profesorul a zis că aşa îmi trebuie. Acum mi-e frică de el, când o să mă întorc la şcoală poate o să mă bată iară", spune Gavril.

Vor merge în instanţă

Mama băiatului susţine că profesorul ar fi recunoscut că l-a bătut, dar că ulterior s-a răzgândit. "Când m-am întâlnit cu profesorul şi directoarea şcolii el a recunoscut că l-a lovit pe Gabi, însă apoi a spus că nu e adevărat. Am mers la poliţia din Giroc şi am depus plângere, dar nu m-au pus să semnez nimic. Oricum o să-l dăm în judecată şi o să cerem daune pentru ce a făcut", a declarat femeia.

Element negativ

În schimb, cadrele didactice de la şcoala din Giroc spun că băiatul nu era uşă de biserică, ci, din contră, că a săvârşit mai multe furturi şi este unul dintre "elementele negative" ale clasei în care învaţă. Diriginta clasei, Violeta Liseţchi, susţine că ştie exact ce s-a întâmplat şi că profesorul de tehnologie l-a împins pe copil pentru că îl agasa, dar că nu l-a lovit, aşa cum susţin părinţii. "Profesorul Florin Lipovan stătea la catedră şi se ocupa de desenele primite de la copii. Gavril a început să-l deranjeze, îi arunca nişte foi pe caterdă, iar profesorul l-a dat cu mâna la o parte. Asta a fost tot. Nici vorbă de bătaie", spune diriginta.

Bătaie "ca la carte"

Mai mult, diriginta susţine că băiatul de 12 ani era unul dintre "elementele negative ale şcolii", că îşi bătea toţi colegii de clasă, şi că are nota scăzută la purtare. "Are nota 8 la purtare şi este deja corigent la patru materii. Are o mulţime de reclamaţii la Poliţie, a fost prins furând telefoane, a bătut mai mult de jumătate de clasă", a spus Violeta Liseţchi.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite