Cadoul Filarmonicii pentru timişoreni: Concert vocal-simfonic dedicat Sfintelor Paşti, în Joia Mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Melomanii timişoreni au o surpriză cu ocazia Sfintelor Sărbători de Paşti. Filarmonica Banatul le pregăteşte un concert simfonic special, în Joia Mare.

Orchestra şi corul Filarmonicii „Banatul" vor interpreta, sub conducerea maestrului Gheorghe Costin, "Concertul pentru pian şi orchestră nr.2, în do minor", op.18 de Sergei Rahmaninov şi "Requiem" op.48, pentru solişti, cor şi orchestră de Gabriel Fauré. Invitaţi speciali se anunţă a fi pianistul Mihai Ungureanu, soprana Alina Todea, baritonul Cristian Ardelean, orchestra simfonică şi corul „Ion Românu" pregătit de maestrul Iosif Todea.

Filarmonica surprinde din nou și ține un concert la unitatea militară. La anul merge în Dubai

„Piesele nu au fost alese la întâmplare, cea mai îndrăgită lucrare a lui Rahmaninov este fără îndoială acest concert pentru pian, in do minor. Totodată, Requiemul Gabriel Fauré este străbătut de simţăminte umane şi încredere în odihna eternă. Nici o clipă nu întâlnim frica de moarte, ci o senină dorinţă de eliberare şi pace. Această minunată pagină muzicală a fost interpretată şi în 1924, ca ultim omagiu, la moartea creatorului ei", au explicat reprezentanţii Filarmonicii „Banatul".

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite