Palat ţigănesc sub sechestru vândut ilegal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Palatul de pe strada Simion Bărnuţiu a fost vândut cu 110.000 de euro
Palatul de pe strada Simion Bărnuţiu a fost vândut cu 110.000 de euro

Palatul a fost vândut cu 120.000 de euro. Romii care l-au vândut sunt daţi în urmărire internaţională de aproape patru luni.

Mafia imobiliară ţigănească nu ţine cont de sechestrul pus pe palatele ţigăneşti de procurori. Una dintre cele mai bogate familii de romi din Timişoara, clanul Seifert, judecat pentru o ţeapă de un milion de euro, a reuşit să vândă unul dintre cele patru imobile pe care anchetatorii au pus interdicţie de vânzare.

Ţiganii ascund palatele

Lucia Seifert, de 56 de ani, şi soţul ei Petru Jurj, care au fugit în noiembrie 2009 din Palatul de Justiţie din Timişoara cu câteva ore înainte ca magistraţii să elibereze mandate de arestare pe numele lor, au reuşit să vândă palatul pe care l-au construit pe bulevardul Simion Bărnuţiu. Clanul Seifert a reuşit să vândă imobilul, pentru că ţiganii aveau nişte datorii mai vechi. În plus, ei erau urmăriţi de creditori, daţi în judecată şi ameninţaţi cu executarea silită, pentru că au luat bani împrumut de la mai multe persoane, pe care nu i-au restituit.

Preţ de dumping

Clanul Seifert reuşit însă să vândă imobilul cu 110.000 de euro, deşi valorea lui de piaţă se ridică la aproape un milion de euro, spun experţii imobiliari. Imobilul a ajuns pe mâna unei timişorence, tranzacţia fiind intermediată de un om de afaceri sirian. Contractul a fost încheiat cu puţin timp înainte ca ţiganii să fugă de arestare în Germania, însă şi la acea vreme palatele erau sub sechestru. Cu toate acestea, romii care şi-au vândut palatul nu au reuşit să facă intabularea la Cartea Funciară, unde procurorii au blocat tranzacţia.

Lucia Seifert şi Petru Jurj sunt căutaţi pentru că au înşelat patru timişoreni cu aproape un milion de euro din tranzacţii imobiliare. Lucia Seifert este cercetată penal în Germania pentru escrocherie în 27 de cazuri, declaraţii false în justiţie, furt, deturnare. Soţul ei, Petru Jurj, e cercetat tot în Germania pentru extorcare calificată cu luare de ostateci în München. Ei au fost trimişi în judecată în urmă cu trei săptămâni de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată din Timişoara. Fiul romilor împreună cu avocaţii clanului ţigănesc încearcă în prezent să obţină strămutarea procesului din Timişoara într-un alt oraş.

Ţeapă cu răcoritoare

Clanul ţigănesc este acuzat că a furat baxuri cu mii de sticle de băuturi răcoritoare. Lucia Seifert, de 56 de ani, este acuzată că a „evaporat” marfă de peste 30.000 de euro, depozitată în palatul de pe Simion Bărnuţiu, închiriat ca depozit de firma ploieşteană Spectrum SRL. Firma încearcă să acum să recupereze 30.000 de euro de la clanul Seifert, după ce a a adus mii se sticle de suc în palat, însă romii au dispărut cu marfa şi au pus lacăt pe clădire, înaintă să o vândă.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite