Cât a cheltuit iepurașul de Paște

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bucatele alese, ţinuta, dar şi cadourile pentru cei mici au scos sute de lei din buzunarele românilor. Agitaţie, cumpărături şi mulţi bani - au fost principalele preocupări ale oamenilor, în pragul sărbătorilor pascale. Unii au redus cheltuielile şi în acest an, pentru economie.

Aglomeraţia şi nebunia dinaintea sărbătorilor nu au lipsit nici în acest an. Oamenii recunosc că în ciuda austerităţii au cheltuit pentru masa de Paşti şi câte 600 de lei. „Am cumpărat o carcasă de miel pe care am dat 100 de lei, plus un cofrag de ouă care m-a costat opt lei, cozonacul l-am luat gata făcut şi pe şuncă am mai cheltuit 40 de lei. Nu numai prânzul din ziua de Paşti a fost costisitor, ci şi restul pregătirilor. Vizita la salon de înfrumuseţare de exemplu mi-a golit portofelul cu încă 50 de lei. Am cheltuit aproximativ 600 de lei, cu tot cu cadourile pentru cei dragi", a recunoscut Ioana Farago, din Arad.

Înfrumuseţarea şi ţinuta

Coafezele, manichiuristele şi cosmeticienele din Arad recunosc că în ultimele zile au spart topul programărilor şi au stat în salon până după ora 22.00. „Am lucrat mai mult ca de obicei în aceste zile pentru că am avut foarte multe programări. În general doamnele au vrut să îşi vopsească părul ori să se tundă. Colegele de la cosmetică au avut de asemenea foarte mult de lucru. Toate am stat foarte mult în salon", a mărturisit Cristina Vancea, coafeză.

Cât au investit timișorencele ca să arate bine de paște. Până la 1.000 de lei pentru ținuta de duminică, pentru cele care își permit

Timişorencele şi-au făcut rochii la comandă, special pentru ziua de Paşte. Fie că s-au dus la restaurant sau în vizită la rude, ele au dat până la 1.000 de lei pentru o ţinută. Designerul vestimentar Cristina Lazăr spune că a primit zeci de comenzi, începând de la 250 de lei şi până la 1.000 de lei. „S-au căutat foarte mult rochiile, în jur de 400 de lei şi şalopetele. Am făcut însă şi fuste cu bluziţe cu imprimeuri florale. Acestea au ajuns până la 200 de lei", a explicat creatoarea de modă.

Duminica în familie, la iarbă verde

Vremea frumoasă de sărbători i-a scos pe tinerii reşiţeni la iarbă verde. Pentru că nu s-au mulţumit să stea doar cu gaşca de prieteni, şi-au luat şi familiile. Nu au făcut rabat de la nimic, iar meniul lor a fost unul special cu mici, bere şi grătare încinse. „Noi am renunţat la carnea de miel făcută la grătar, pentru că ne place cum iese la cuptor. De aceea, pentru picnicul la care am ieşit în aceste zile, am cheltuit banii pe ceafă, aripioare de pui, mici şi bere. Şi aşa se apropie şi Ziua de 1 Mai", spune reşiţeanul Andrei Mirea, de 27 de ani. Pentru că tinerii au cumpărat cantităţi mari, fiind o gaşcă destul de mare, au pus fiecare câte 100 de lei de cuplu.

Cadourile dintr-un buget auster, anul acesta

Deşi nu la fel de bogat ca în alţi ani, Paştele 2011 nu a trecut fără cadouri. Raluca Covătaru a ales să joace rolul Iepuraşului doar pentru cei apropiaţi. „Bugetul de anul acesta a fost la fel ca şi anul trecut. Am dat pe cadouri cam 300 de lei. M-am axat pe articole de îmbrăcăminte pentru părinţi, plus jucării din pluş pentru iubitul meu", a declarat Raluca.

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite