Timișoara, capitala IT-ului din România: tehnologii de ultimă oră la Expovest

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele mai noi tehnologii în domeniul IT-ului sunt prezentate la cea de-a patra ediție a evenimentului IT Congres, care se desfășoară, astăzi și mâine, la Expovest.

Peste o mie de specialiști au venit la cea de a patra ediție a evenimentului IT Congress 2012, pentru a susține conferințe, work-shopuri și expoziții. În cele două zile de festival tehnologic, 22 din cele mai importante branduri internaționale își prezintă noile lor tehnologi. Conform organizatorilor, valoarea exponatelor depășește peste un milion de euro.

Anul acesta ne-am atins limitele, la congres fiind înscrişi1.068 de persoane. Probabil că de la anul vom fi nevoiți să găsim un alt spațiu, pentru că nici locuri de parcare nu sunt suficiente. Cele mai multe exponate sunt hands-on, ceea ce înseamnă că tot ce este instalat în standuri este funcțional și poate fi testat”, a declarat Stelian Câmpianu, director executiv Eta 2U, organizatorul evenimentului.

În cadrul IT Congress, pot fi admirate, pe o suprafaţă de 2.000 de metri pătraţi, tehnologii de vârf, multe dintre cele prezentate la Timișoara urmând să fie lansate la nivel mondial în acest an.

Printre cele mai interesante exponate se află noile soluții de business pentru firme. “Avem parte de lansări de produse, tehnologii în avanpremieră, cloud computing, soluţii de back-up, securitatea informaţiilor, virtualizarea de server şi desktop, green IT-ul, soluții de tipărire şi management al documentelor, storage-ul, soluţiile accesibile şi customizabile în funcţie de nevoile şi bugetul clientului sunt doar câteva dintre subiectele abordate. Dacă vrem să fim competitivi trebuie să fim în pas cu tehnologia”, a mai declarat Stelian Câmpianu.

Windows 8 înainte de lansarea oficială

Microsoft a prezentat noul Windows 8, produse de americani pentru pentru utilizarea pe calculatoarele personale, desktop-uri, laptop-uri, netbook-uri şi PC-uri tablet. Astfel, tabletele, spre exemplu, care sunt echipate cu sistemul Windows 8, vor permite ca experința de la birou să o ai şi acasă

Microsoft urmează să lanseze oficial Windows 8, în această vară. Noutatea este că tabletele vor putea fi folosite atât pentru liber, cât şi pentru business. Acesta are şi interfaţă de touch, cât şi de PC. Tot ca noutate este şi viteza de pornire: ele aprinzându-se în maxim opt secunde Asta este viitorul”, a declarat Marius Filipeş, reprezentantul firmei Microsoft.

Printre noutăţile prezentate se află şi noul motor de căutare BING, cu care Microsoft va încerca să ofere o concurenţă pentru Google.
La IT Congress 2012 sunt prezente firme de renume precum HP, Dell, IBM, Intel, Microsoft, VCR, Xerox, APC, Lexmark, Lenovo, Net App sau Oracle.


Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite