Măsuri drastice de la inspectorat. Elevii vor fi supravegheati de camere web la Bacalaureat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii sunt atenţionaţi de către inspectorat - şansele de a copia la Bacalaureat sunt minime. Inspectorul general de Timiş a anunţat că examenul maturităţii va fi supravegheat de camere video iar imaginile vor rămâne în arhivă, drept probă.

Camerele web vor fi instalate în fiecare sală în care se vor susţine examene şi vor înregistra pe tot parcursul examenelor. "În funcţie de posibilităţile de care vom dispune, încercăm să punem câte o cameră web, în fiecare sală. Imaginile vor fi transferate pe câte un DVD, pentru fiecare sală şi vor rămâne în arhiva Inspectoratului timp de un an, astfel încât, la orice sesizare, se vor putea viziona", a explicat inspectorul general de Timiş, Marin Popescu.

Manual de reparat şcoala, de la A la Z. Timişorenii premiaţi în proiectul "Gala Premiilor în Educaţie" au oferit soluţii

Pentru a spori siguranţa, în rândul supraveghetorilor au fost chemaţi şi învăţătorii.O altă măsură de a preveni copiatul este locul unde tinerii vor susţine probele. Elevii nu vor mai putea da examenul în liceul de la care provin. Cu excepţia a trei licee din Timişoara, absolvenţii claselor a XII-a vor fi repartizaţi la alte unităţi şcolare.

"Cei care "fură" vin toamna viitoare la Bac

Elevii prinşi cu tentativa de a "fura" examenul maturităţii nu vor mai putea susţine Bacalaureatul, până în toamna lui 2012. "Elevii prinşi cu copiatul nu vor putea susţine Bacalaureatul timp de două sesiuni, în timp ce profesorii supraveghetori care îi ajută pe tineri să copieze riscă să fie excluşi din sistemul de învăţământ", spune Marin Popescu. În ceea ce priveşte banii primiţi de profesori sub formă de protocol, Popescu recunoaşte că inspectoratul nu poate preveni fenomenul, ci îl poate doar pedepsi, în cazul în care îl depistează. "Cu siguranţă, încercăm să scotem acest obicei din mentalitatea oamenilor. Sperăm ca aceste camere web să descuraje aceste acte", a declarat oficialul.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite