Timişoara: Zaher Iskandarani este mai deştept ca procurorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Prinţul Banatului” a scăpat basma curată într-un dosar de spălare de bani. Iskandarani a primit neînceperea urmăririi penale (NUP) pentru că este considerat „prea abil”.



Afaceristul sirian Zaher Iskandarani, poreclit „Prinţul Banatului”, a beneficiat de o soluţie de neîncepere a urmăririi penale de la procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Timişoara pentru că este mult prea inteligent. Zaher a scăpat basma curată într-un caz de spălare de bani. Anchetatori au pierdut urma a 13,7 milioane de euro, care au dispărut în contul unei firme din Siria, iar procurorii îl suspectează de întreaga operaţiune pe omul de afaceri Zaher Iskandarani.

Ei nu au reuşit să strângă suficiente probe împotriva lui, pentru că cele trei persoane trimise în judecată au fost un paravan perfect pentru Zaher, spun procurorii. Este vorba despre o femeie din Timişoara şi doi cetăţeni germani cu domiciliul în capitala Banatului, care s-au ocupat de întreaga operaţiune de înstrăinare a Fabricii de Apă „Herculane”. Prejudiciul provocat statului român este estimat la 1,8 milioane de euro.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite