UPDATE Un nou episod din afacerea de cinci milioane de la Ştrandul Termal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Contractul de închiriere a Ştrandului Termal, încheiat în 2004 pe o perioadă de cinci ani, a expirat în acest an. Primăria vrea să scoată obiectivul la licitaţie, chiriaşul vrea prelungire.

UPDATE ORA 16.00: Aleşii locali au decis să amâne din nou decizia privind soarta Ştrandului Termal până când se rezolvă situaţia juridică a terenului, întrucât pe rol sunt mai multe procese. În afară de acest proiect şi încă o bază sportivă, consilierii locali au aprobat proiecte pe bandă rulantă, fără nicio dezbatere.

Consiliul local discută în şedinţa de astăzi proiectul de hotărâre prin care Ştrandul Termal, închiriat sirianului Hajar Husam, urmează să fie scos la licitaţie. Proiectul a fost supus dezbaterii şi în şedinţa de luna trecută. Chiar dacă în joc sunt milioane de euro, şi este o afacere controversată, proiectul nu a fost băgat în seamă luna trecută şi a fost programat pentru astăzi.

„Domnul Miuţ mi-a spus că mă învaţă să cumpăr”

Chiriaşul de la Termal a făcut investiţii majore la Termal, cu toate că ştia că-i expiră contractul odată cu terminarea lucrărilor. Sirianul susţine că a investit acolo, sfătuit de un director important din primărie. „Domnul Miuţ mi-a spus că pot investi că mă învaţă el să  şi cumpăr dacă vreau. I-am spus că nu vreau să cumpăr, dar să am o perioadă mai mare de închiriere”, a spus Husam.  

„Ar merita să i se prelungească”

Şeful Direcţiei de Patrimoniu, Nicuşor Miuţ a spus că sirianului ar trebui să i se prelungească termenul de închiriere pentru a-şi recupera investiţia. „Probabil că, dacă în Coniliul Local se votează scoaterea la licitaţie, va veni cu o sentinţă prin care ne pune să-i plătim investiţia. Logic ar fi să i se prelungească contractul să îşi recupereze investiţia”, a spus Nicuşor Miuţ.

Rămâneţi pe timisoara.adevarul.ro pentru a vedea ce hotărăşte Consiliul Local vizavi de Ştrandul Termal.

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite