Timişoara: Un bătrânel de 87 de ani a pus sechestru pe mobila Direcţiei Financiare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un fost deţinut politic din Timişoara, care a câştigat în justiţie despăgubiri în valoare de 350.000 de euro, a fost astăzi cu avocatul şi executorul judecătoresc la Direcţia Finanţelor Publice pentru a anunţa că va executa silit instituţia din cauză că amână plata despăgubirilor.

Direcţia Generală a Finanţelor Publice Timiş riscă să fie executată silit de un fost deţinut politic, Vasile Cosman, care a primit despăgubiri în valoare de 357.000 de euro, în urma unui proces cu statul român.

"Vom ridica mobila"

Florin Kovacs, avocatul bătrânului, s-a dus ieri la sediul Finanţelor, însoţit de un executor judecătoresc, pentru a recupera banii datoraţi de stat. Avocatul a declarat că a fost întocmită lista cu bunurile mobile intrate sub sechestru şi urmează executarea silită în 10 decembrie, dacă fiscul nu face rost de banii pentru despăgubiri. "Vom ridica mesele, scaunele, dulapurile şi tot ce vom mai găsi. Statul trebuie sa plătească, pentru ca a fost condamnat! Iar instituţia acesta nu a mişcat un deget ca să-i plătească omului despăgubirile" a explicat avocatul.



Depind de semnătura ministrului

„Noi nu putem achita bani până când dosarul nu este semnat de către Ministrul Finanţelor", a explicat Aurel Cândea, director adjunct la Finanţe. Fostul deţinut politic, care şi-a petrecut cinci ani după gratii în perioada comunistă, fiind supus la torturi cumplite, a câştigat dreptul de a fi despăgubit. Instanţele din România au evaluat suferinţa sa la 357 000 de euro, însă statul amână să-i plătească despăgubirea.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite