Timişoara: Piaţa de maşini, salvată de troc şi rate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vânzătorii din târgul auto şi-au înfiinţat propria „bancă”, cu credite atractive, avansuri şi dobânzi mici. Recesiunea îi învaţă pe negustorii de maşini să coboare preţurile şi să găsească metode ingenioase prin care să-şi vândă automobilele.

Încercările disperate de a scăpa de stocurile de maşini nevândute îi determină pe bişniţarii din târgul auto să lanseze oferte care promit să îi scape pe timişoreni de birocraţie şi dobânzi bancare clasice. Comercianţii de maşini au renunţat să mai fie zgârciţi, astfel că ofertele generoase sunt prezente din plin în singurul târg de maşini din Timişoara.

„Criza se simte la vânzări, cu toate că numărul de vizitatori ai oborului a rămas constant. Doar că sunt mai mulţi gură-cască şi mai puţini vânzători serioşi. Stau de o lună cu maşina aici şi am coborât preţul cu vreo 2.000 de euro”, a spus Adrian Ardelean.

„Oferta mea «de agăţat clienţi» e următoarea: maşina face 8.000 de euro, avansul cerut e de 3.000 de euro, iar diferenţa se poate plăti, direct la notar, în maxim 24 de luni. Toată lumea iese în câştig”, a explicat vânzătorul de maşini în vârstă de 30 de ani. Alţi bişniţari timişoreni nu cer decât un avans de 20 la sută din preţul de vânzare al maşinilor, iar restul ratelor pot fi plătite în maxim 12 luni. În acest caz, seriozitatea clientului trebuie garantată cu apartamentul. „Nu mă risc. Decât să îmi port cauza câţiva ani prin tribunal, mai bine mai rabd un pic, până când apare cineva care să îmi accepte oferta”, a adăugat un alt vânzător, Mircea Ursu, de 42 de ani.

Printre celelalte oferte ale comercianţilor transformaţi de criză în agenţi bancari se numără predarea unei maşini nu mai veche de anul 2000, în urma trocului fiind scăzut preţul autoturismului achiziţionat. Niciunul dintre comercianţi nu solicită dobândă.

Preţurile din târgul auto Timişoara

Cele mai căutate autoturisme second-hand sunt cele nemţeşti, Volks-wagen şi BMW fiind în top. Dacă un Golf 4 costă între 4.000 şi 8.000 de euro, cel mai ieftin BMW este de 5.000 de euro. În top urmează Renault Megane şi Dacia Logan, în ambele cazuri preţurile fiind cuprinse între 3.500 şi 6.000 de euro.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite