Timişoara: Escrocii Radisson se certau din cauza mitei pentru şeful fiscului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Timiş, Ionel Olari, fost şef al Gărzii Financiare, a fost arestat preventiv pentru luare de mită în formă continuată. Motivarea Tribunalului Bucureşti arată că Olari a fost trădat chiar de unul din escrocii firmei Radisson.

Procurorul DNA care anchetează cazul lui Ionel Olari a adunat suficiente probe ca să îi convingă pe judecătorii Tribunalului Bucureşti să îl aresteze pentru 29 de zile pe şeful fiscului din Timiş. Documentul judiciar arată că escrocheria a fost pusă la cale în cele mai mici amănunte. Potrivit documentului citat, unul dintre escroci, Ciprian Nistor, l-a racolat încă în 2005 pe Olari (şef al Gărzii Financiare la acea vreme) pentru a se bucura de „protecţie".

Dezvăluirea a fost făcută chiar de asociatul lui Nistor, Andreas Nadasdy. „Andreas Nadasdy a declarat că în toamna anului 2005 a aflat despre demersurile inculpatului Nistor Ciprian, referitoare la cultivarea de relaţii apropiate cu inculpatul Olari Ionel...pentru a beneficia de „protecţie" în privinţa verificării activităţii societăţilor Radisson Invest SRL şi Radisson Investment Group SRL", arată motivarea instanţei.

Un alt asociat al celor de la Radisson, Dumitru Cojocariu a confirmat relaţia apropiată dintre Olari şi Ciprian Nistor. Cojocariu le-a declarat anchetatorilor că Nadasdy şi Nistor s-au certat din cauza mitei pentru şeful Fiscului. „Cojocariu Dumitru a declarat că a asistat, în cursul anului 2006, la mai multe discuţii contradictorii între inculpaţii Nistor şi Nadasdy, acesta din urmă reproşându-i celui dintâi cheltuirea unor sume de bani din conturile Radisson pentru excursiile efectuate de Nistor Ciprian şi Olari Ionel", mai arată motivarea de arestare.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite