UPDATE A început şedinţa de Consiliu Local. Apa rece şi canalizarea s-au scumpit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Local Timişoara se întâlneşte astăzi în şedinţa lunară pentru a dezbate şi aproba proiecte importante pentru comunitate. Pe ordinea de zi sunt 48 de proiecte de hotărâre.

UPDATE 14.30: S-a scumpit apa şi canalizarea

Şedinţa Consiliului Local Timişoara a început în urmă cu câteva minute. Primarul Gheorghe Ciuhandu a propus suplimentarea ordinei de zi cu încă patru proiecte. De asemenea, unul din proiecte prevdea trecerea personalului care se ocupă de curăţenia în primărie, de coşerit şi de curăţarea toaletelor publice din subordinea Consiliului Local, în subordinea Administrării Domeniului Public. La cererea şefilor ADP, proiectul a fost retras de pe ordinea de zi. Şeful ADP, Liviu Barbu a refuzat să spună de ce nu vrea să preia în subordine femeile de serviciu, toaletele publice şi coşeritul.

Consilierii au mai aprobat scumpirea apei reci şi a canalizării de la data de întâi octombrie. Astfel un metru cub de apă rece va costa 2,54 de lei, faţă de 2,38 cât este în prezent. La canalizare tariful va fi de 1,6 lei pe metrucub, comparativ cu 1,5 lei cât a fost până acum.


Tarifele la apă caldă şi canalizare ar putea creşte în urma şedinţei de astăzi. Aquatim propune o  majorare la apă rece de la 2,38 lei la 2,54 lei, iar la canalizare de la 1,5 lei pentru un metru cub, la 1,6 lei. Scumpirea este justificată prin „ajustarea la inflaţie”. Un alt proiect se referă la trecerea unui teren din proprietatea Ministerului Apărării în patrimoniul Primăriei Timişoara, pentru construcţia unor locuinţe sociale la Unitatea Militară de la Giroc.

Soţia lui Ionelaş, pe ordinea de zi

Tot în şedinţa de astăzi, primăria este chemată să îşi exercite dreptul de preempţiune pentru mai multe clădiri din Timişoara. Într-unul din cazuri, concubina lui Ionelaş invită primăria să cumpere o clădire de 850.000 de euro în plin centrul Timişoarei. Şansele ca imobilul să fie cumpărat de Consiliul Local sunt minime.

Dezgheţ pe piaţa imobiliară


În şedinţa de astăzi vor fi discutate şi câteva planuri urbanistice de construcţie. Un cămin studenţesc privat pe strada Mihail Jorja şi mai multe hale de producţie sunt doar câteva dintre planurile urbanistice. Unul din proiecte se referă la construirea unei hale de producţie Continental ( fostul Siemens) în Calea Buziaşului. Chiar dacă beneficiarii promit că nu va fi o hală care să ducă la poluare, construcţia a iscat mari controverse, pe de o parte pentru că oamenii fac confuzia cu fabrica de cauciucuri, iar pe de altă parte pentru că proiectul este făcut de firma fiului primarului.

Rămâi pe timisoara.adevarul.ro pentru a vedea ce decizii se iau la Consiliul Local

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite