Diplome pe bani, versus ani de studiu. Vezi ce au în comun femeia de serviciu cu master în robotică şi şeful ANAF

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unul a terminat patru masterate în doi ani şi este şeful ANAF, în timp ce celălalt a terminat un master în robotică şi lucrează ca şi femeie de serviciu. Sorin Blejnar plătea 5.000 de lei pe an pentru studii, în timp ce Viorca Paşcalău se învoia de la curăţenie pentru a termina masterul.

Diplomele nu au aceeaşi valoare în România. În timp ce unii studiază ani de zile pentru a lucra pe un post pentru care sunt supracalificaţi, alţii îşi scot diplome pe bani, pentru a nu-şi pierde funcţiile. Ascensiunea profesională a lui Blejnar s-a petrecut în numai câţiva ani, timp în care a terminat o serie de masterate, facultăţi şi studii de specializare.

image

Cum a terminat şeful Fiscului, Sorin Blejnar, master după master şi cum vrea să devină doctor în Contabilitate

CV-ul lui lui Sorin Blejnar arată că în doi ani, Sorin Blejnar a terminat trei masterate, o facultate şi „Studiile în securitate si apărare naţională - „Securitate şi buna guvernanţă". În paralel, în 2007, şeful ANAF s-a înscris la Doctorat la Contabilitate, la Facultatea de Ştiinţe Economice din Timişoara. Blejnar plăteşte 5.000 de lei pe an pentru studii.

Femeia de serviciu de la muzica este atestata de Politehnica din Franta

Click pe poze pentru a vedea calificarile EXTRAŞCOLARE ALE FEMEII!

Femeia de serviciu de la Facultatea de Muzică a lucrat în cercetare cu ultrasunete

În aceeaşi perioadă, Viorica Paşcalău ducea o viaţă dublă. La lucru mătura, ştergea praful şi podeaua, în timp ce la facultate învăţa inginera maşinilor tehnice. „M-am descurcat. Laboratoarele, la care prezenţa era obligatorie, se desfăşurau după-masa, după ce terminam serviciul.

Viorica Pascalau a absolvit facultatea de robotica in 2005, in timp ce lucra ca si femeie de serviciu

Click pe poze pentru a vedea imagini cu femeia de serviciu în SALA DE CURS!

Femeia de serviciu cu diplomă în robotică, apreciată şi în Occident: are atestat de la Politehnica din Lille, Franţa

Atunci lucram la un cabinet psihologic, unde şefii m-au înţeles. Lipseam de la lucru ca să ajung la cursuri şi recuperam orele în week-end sau când aveam timp liber. Învăţam noaptea. Mai citeam şi la serviciu. Cel mai rău era când lipseam de la cursuri. Îmi lua foarte mult să înţeleg materia", spune femeia.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite