Timişoara: Vacanţa în Timişoara miroase a ciclism şi înot

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele trei luni libere pot fi distractive şi pentru cei care nu părăsesc graniţele oraşului în vacanţă.

Dacă planurile de vacanţă nu includ excursiile până la mare sau ieşirile cu cortul la munte, în lista cu lucrurile de făcut neapărat în timpul liber în oraş se pot adăuga pedalatul prin Pădurea Verde, înotul la ştrand, distracţia prin cluburi şi ciclismul pe trasee urbane. Acestea sunt doar câteva dintre mijloacele de petrecere a timpului liber în Timişoara.

Distracţie ecologică

Nu de mult s-au trasat piste pentru biciclişti la Pădurea Verde. Potecile sunt marcate pe tot parcursul traseului, iar lungimea şi destinaţia lor diferă individual. Este unul dintre modurile de petrecere a timpului gratuit şi sănătos.
Pedalatul mai este o soluţie de petrecere a timpului liber şi pentru timişorenii care se întâlnesc în fiecare ultimă zi de vineri a lunii, „înarmaţi” cu biciclete, în faţa Catedralei Mitropolitane, pentru a se plimba prin oraş, începând cu ora 18.30.

Gresie de ştrand în loc de plajă

Pentru o răcorire instantă, ştranduri precum UMT, Heaven, Cesena sau Eminescu vin în ajutor. „La Heaven există trei bazine, iar în cel pentru adulţi există un bar, la care oamenii servesc băuturi înotând”, a precizat Liviu Ciobată, organizator evenimente în Heaven.

La ştrandul UMT se poate da buzna începând cu ora 09.00, până la ora 02.00. Accesul în ştrand costă 10 lei. Piscina din Heaven poate fi populată între orele 10.00 şi 20.00, iar preţurile variază în funcţie de vârstă şi zi.

Petrecerea timpului la un meci de minigolf nu este de neglijat, mai ales că cele 18 piste minigolf de la clubul Riviere din Timişoara cer ca tribut doar cinci lei pentru a fi parcurse.

Dar dacă există timişoreni a căror buzunar are un spaţiu considerabil pentru bani, ei pot opta să-şi petreacă timpul liber călărind. La marginea Timişoarei, pe Calea Lugojului, există o arenă, unde, pentru 50 sau 70 de lei, orice timişorean poate călări. Caii puşi la dispoziţie au acceptat pe şa oameni înstăriţi şi competitori. Cine totuşi tânjeşte după o astfel de distracţie, dar nu are prea mulţi bani, poate alege să călărească doar jumătate de oră, plătind 15 lei.


Timp liber în oraş
Timişorenii forţaţi din diferite motive să nu părăsească oraşul au câteva moduri de petrecere a timpului liber oferit de vacanţa de vară. Printre distracţii se numără ciclismul pe poteci marcate, înotul, călăria şi minigolful. De asemenea, porţile unor cluburi precum Heaven, The Note sau Setup mai stau deschise pentru petrecăreţii amatori de muzică electro sau house.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite