Timişoara: Topul celor mai corupţi funcţionari din Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Topul celor mai corupţi funcţionari din Timişoara
Timişoara: Topul celor mai corupţi funcţionari din Timişoara

Rezultatele unui sondaj arată nemulţumirile legate de angajaţii statului. Personalul din Prefectură, Primărie sau de la Finanţe ocupă primele trei locuri ale clasamentului.

CITIŢI ŞI:

Primele luni din 2009 au dublat rata şomajului

Director general din ANAF prins băut la volan

Funcţionarii publici nu sunt văzuţi cu ochi buni de timişoreni. O dovadă o reprezintă rezultatele unui sondaj realizat de studenţii şi profesorii Facultăţii de Sociologie a Universităţii de Vest. Pe primele locuri la capitolul corupţie se numără funcţionarii Prefecturii, cei ai Direcţiei Generale a Finanţelor şi funcţionarii Primăriei.

Aproape 66 la sută dintre cei intervievaţi au spus că îşi rezolvă treburile în Prefectură doar dacă dau şpagă, în timp ce puţin peste 63 la sută nu îi plac pe cei de la Finanţe. 60 la sută dintre timişorenii care au participat la sondaj cred că funcţionarii Primăriei sunt corupţi. Primele trei locuri sunt urmate, îndeaproape, de către angajaţii Casei Judeţene de Pensii şi de cei de la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă.


Răspunsuri date prin asociere

Specialiştii care au participat la realizarea sondajului spun că cei care răspund la întrebări votează identic la mai multe probleme. „În ultimii ani, se tot vorbeşte despre o campanie anticorupţie. Oamenii percep că nu există un rezultat, nu sunt respectaţi drept clienţi şi îşi spun că încă există corupţi care pot fi mituiţi. De asemenea, nu fac distincţia între Prefectură şi Consiliul Judeţean, respectiv între Primărie şi Consiliul Local, iar la multe întrebări se răspunde prin asociere”, a explicat lectorul universitar Melinda Dincă, coordonatorul studiului.

TOP
Cei mai corupţi funcţionari

1 - funcţionarii din Prefectură.
2 - funcţionarii de la Finanţe.
3 - funcţionarii din Primărie.
4 - funcţionarii de la Casa Judeţeană de Pensii.
5 - funcţionarii din AJOFM.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite