Timişoara: Tarife de criză la taxiurile din Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Tarife de criză la taxiurile din Timişoara
Timişoara: Tarife de criză la taxiurile din Timişoara

Două firme au decis să reducă drastic tarifele practicate, de la 1,49 lei pe kilometru pe zi, la 1,09 lei pe kilometru.

Noul tarif la Tudo Taxi urmează să intre în vigoare de la 1 septembrie, însă  a atras deja nemulţumirile celorlalte firme de taxi din oraş. Aceştia acuză practici ilegale. Tudor Peşteleu, patronul firmei Tudo Taxi, a declarat că de doi ani militează ca tarifele să crească, iar acum s-a decis să reducă de unul singur.

„De doi ani mă întâlnesc cu ceilalţi patroni şi le propun să modificăm tariful. Acum am hotărât singur, scad tariful la 1,09 lei pe kilometru din septembrie. Nu au vrut să cădem la înţelegere”, a spus Peşteleu.

Cu puţin timp în urmă, Pro Taxi a devenit cea mai ieftină firmă de taximetrie din oraş, adoptând tariful de criză de 1,29 lei pe kilometru.

Mai ieftin ca troleibuzul


Deciziile  celor două firme de taxi sunt contestate vehement de sindicatul taximetriştilor. „Este o chestie ilegală. Legea spune că tarifele se stabilesc după un mod de calcul, în funcţie de mai mulţi parametri. Nu poţi face concurenţă mijloacelor de transport în comun.

La ei e mai ieftin ca un bilet de autobuz sau troleibuz, pe kilometru. Îşi permit să reducă atât de mult tarifele pentru că lucrează la negru”, a spus Leontin Here, liderul sindicatului taximetriştilor. Tarifele principalelor firme de taximetrie sunt cuprinse între 1.29 şi 1.49 de lei pe kilometru.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite