Timişoara: Sunt locuri libere la grădiniţele din Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Sunt locuri libere la grădiniţele din Timişoara
Timişoara: Sunt locuri libere la grădiniţele din Timişoara

Timişorenii care nu au reuşit să îşi înscrie copiii la grădiniţe au acum ocazia să o facă.

Veşti bune pentru părinţii din Timişoara care nu au reuşit, încă, să îşi înscrie micuţii la grădiniţă. Pentru cei care sunt interesaţi, mai sunt aproximativ 140 de locuri libere care pot fi ocupate. Chiar dacă prima etapă de înscrieri s-a încheiat în 5 iunie, au mai rămas locuri neocupate în câteva instituţii.

Mai sunt locuri libere, în special la grădiniţele cu program normal, dar mai sunt şi la cele cu program prelungit din cartierele de case ale oraşului”, a spus Silvia Dan, inspector de specialitate. În grădiniţele din cartierele Fratelia, Crişan şi Plopi, timişorenii au şanse mari să mai găsească locuri libere. Înscrierea se face pe baza unei cereri depuse la unitatea de învăţământ unde mai sunt locuri neocupate.

Variante pentru părinţi

O parte dintre timişoreni vor avea posibilitatea să îşi ducă micuţii şi la grădiniţele din cartierele vecine.  Pentru mulţi este singura variantă. O altă variantă este să apeleze la mai multe grădiniţe. Există şi timişoreni precauţi, care s-au înscris în mai multe locuri, pentru a fi siguri că, din toamnă, copiii lor vor avea un loc la grupa mică. „Pot apărea surprize,în toamnă, când cei care şi-au înscris copiii în mai multe părţi se vor retrage, vor mai fi câteva locuri libere”, a spus Silvia Dan. De multe ori, părinţii şi-au înscris micuţii la alte grădiniţe decât cea la care au apelat prima dată. ,,Doamnele directoare au comunicat între ele şi mulţi copii care nu au primit loc iniţial, şi-au găsit loc în acelaşi cartier dar, la altă unitate. Foarte multe cereri au fost rezolvate astfel”, a continuat Silvia Dan.

Alternativa particulară

Pentru cei care nu reuşesc să găsescă un loc pentru copil, la grădiniţele particulare încă se mai fac înscrieri. „Acestea sunt o alternativă viabilă pentru părinţii care lucrează foarte târziu”, a mai spus doamna Silvia Dan.

Aici timişorenii vor fi nevoiţi să scoată ceva mai mulţi bani din buzunar. Pentru o lună, costurile ajung la 800 de lei sau chiar mai mult. Perioada de înscrieri variază de  la o unitate la alta şi este stabilită la nivelul grădiniţei.

Grădiniţele cu locuri libere

Locuri libere pentru copiii timişorenilor mai sunt la grădiniţele: PN 7, PP 14, PN 17, PP 16, PP 24, PP 4, PN 10, PN 9, PN 18, PP CFR, PP UMT, PP 13, PN 5, PN 12, PN 19, PN 23. Părinţii trebuie să facă o cerere şi să meargă cu ea la unitatea de învăţământ la care vor să îşi înscrie copilul. Majoritatea locurilor libere sunt la grădiniţele cu program normal.

Iată unde poți găsi grădinițele!

PN 7 - STR. INDEPENDENȚEI, NR. 18

PN 17 - STR. GEN. DRAGALINA, NR. 5

 PN 9 - STR. BUCUREȘTI, NR. 15

PN 10 - STR. IULIU MANIU, NR. 42

PN 18 - STR. TIGRULUI, NR. 7

PN 5 - PIAȚA AUREL VLAICU, NR. 5

PN 12 - STR. HERCULANE, NR. 9

PN 19 - STR. LUMINII, NR. 22

PN 23  - STR. TEBEA, NR. 12

PP 14 - B-DUL 16 DECEMBRIE 1989, NR. 28

PP 16 - STR. ABRUD, NR. 19

PP 24 - STR. MĂSLINULUI, NR. 7-9

PP 4 - STR. ROSETTI, NR.6

PP 13 - AEROPORT

PP CFR - B-DUL REPUBLICII, NR. 25

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite