Timişoara: Studenţii de la Medicina din Timişoara reclamă mizeria şi nepăsarea şefilor din universitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Studenţii de la Medicina din Timişoara reclamă mizeria şi nepăsarea şefilor din universitate
Timişoara: Studenţii de la Medicina din Timişoara reclamă mizeria şi nepăsarea şefilor din universitate

Fiecare tânăr cazat în cămin îşi face legea după bunul plac, în lipsa unor sancţiuni clare.

 „Portarii au obligaţia de a legitima persoanele străine” iar „studenţii cazaţi în cămin au obligaţia de a avea o conduită normală, civilizată şi demnă, de a păstra liniştea şi ordinea publică”, arată regulamentul de cămine din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara. Cu toate acestea, un bărbat de 65 de ani a trecut săptămâna trecută neobservat de paza de la intrarea în Căminul 1-2 al Medicinei, iar doi studenţi l-au tranşat în camera 50 a căminului.

Acces „la liber“ în cămin

Deşi tinerii de la Medicină se plâng de gălăgia din cămin, de boschetari care îşi fac veacul pe holuri şi duşuri cu studenţii, sancţiunile rămân cel mult la nivelul mustrărilor verbale. Potrivit administraţiei căminului, niciun student nu a fost evacuat anul trecut din cauza nerespectării regulamentului de ordine interioară.

„Au fost câteva mustrări, dar nicio evacuare din cămin”, a spus Filip Fiat, directorul administrativ al căminului 1-2. „Orice înnoptare se admite în mod cu totul excepţional şi va fi anunţată la poarta căminului, pentru a fi luată în evidenţă”, se arată în regulamentul căminelor de la Medicină.

În căminul de lângă Prefectura Timiş, tineri şi adulţi care nu au nicio legătură cu Medicina îşi petrec zilele şi nopţile, fără a fi deranjaţi de nimeni. „Acel cămin, din câte vizite i-am făcut eu personal, are vizitatori de toate naţiile, dar orice vizită e făcută fără a se gândi cineva că îl deranjează cu vreo întrebare portarul la intrare”, a declarat un tânăr timişorean.

Rectorul nu îşi asumă nicio răspundere

Responsabilii cu administraţia căminelor de Medicină au luat, la şapte zile după crimă, câteva măsuri timide şi tardive. Verifică actele, au mai adus un portar în plus, pregătesc montarea unui interfon. În tot acest timp, rectorul Universităţii „Victor Babeş”, Ştefan Drăgulescu, nu răspunde la niciun telefon. A trimis jurnaliştilor de la „Adevărul“ un sms. „Sunt acum în concediu. Este incredibil ce s-a întâmplat. Dar vă rog să analizaţi obiectiv şi nu cu tendinţa evenimentului tragic”.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite