Timisoara: Studenţi din peste 40 de ţări cuceresc Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timisoara: Studenţi din peste 40 de ţări cuceresc Timişoara
Timisoara: Studenţi din peste 40 de ţări cuceresc Timişoara

Capitala Banatului devine capitala internaţională a studenţilor.

Atelierele de lucru şi petrecerile specifice vor marca cele şapte zile de festival studenţesc.

A 16-a ediţie a festivalului International Students Week în Timişoara (ISWINT) a umplut străzile oraşului de tineri dornici de cunoaştere şi socializare. Ajunşi ieri în capitala Banatului, studenţii care şi-au făcut o tradiţie din a veni în România, dar şi cei aflaţi pentru prima dată pe teritoriul ţării noastre, au avut deja parte de o vizită prin oraş, dar şi de o petrecere de „Bun venit”.

Raliu prin oraş

Activităţile lor au continuat azi, cu un raliu prin Timişoara. În această după-amiază, studenţii străini iau startul la ateliere de lucru, care au ca temă voluntariatul, violenţa, consumul de droguri sau filmul. La fel ca în fiecare an, studenţii care iau parte la ISWINT au parte şi în 2009 de cele mai diversificate activităţi, planificate de organizatori de mai bine de un an. 

„De 15 ani încoace, organizatorii acestui festival au adus la Timişoara, pentru o săptămână, aproximativ 200 de studenţi din întreaga lume”, a spus Diana Ciorcaş, coordonator al departamentului de relaţii publice al festivalului. Următoarele zile de festival îi vor surprinde pe studenţii străini cu o excursie prin Banat, dar şi cu o seară internaţională, în care echipe de participanţi vor prezenta culturile şi obiceiurile celorlalte ţări din festival.

Longevitate
De 15 ani, la festival vin 200 de studenţi din toată lumea

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite