Procurorii vor să afle dacă tânăra care şi-a abandonat bebeluşul la gunoi a avut discernământ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Paula Bebec spune că ar putea să fie o mamă bună
Paula Bebec spune că ar putea să fie o mamă bună

Paula Bebec, timişoreanca de 18 ani care a şocat opinia publică după ce anul trecut şi-a abandonat nou-născutul pe un munte de gunoi de lângă Gara de Sud, va fi supusă unei expertize psihiatrice. Procesul tinerei se judecă la Tribunalul Timiş, iar următorul termen a fost fixat pe 5 octombrie.

Până atunci, tânăra va fi expertizată de specialiştii de la IML Timişoara, pentru a se stabili dacă aveau sau nu discernământ, sau dacă discernământul acesteia era diminuat în momentul comiterii faptei. "Este o probă cerută de procurori. Aşteptăm rezultatul", ne-a spus Claudia Cândea, avocata fetei. Paula Bebec a deschis şi un proces civil, în care cere să îi fie înapoiat copilul. Acesta va fi suspendat însă până la finalizarea procesului penal. În prezent tânăra este cercetată, în stare de libertate, pentru comiterea infracţiunii de tentativă de omor, faptă pentru care pedeapsa maximă este de 25 de ani de închisoare.

Paula Bebec regret enorm cele întâmplate şi speră ca într-o bună zi să fie mamă pentru copilul abandonat, care în prezent se află în grija statului. Anul trecut, tânăra mamă spunea că şi-a abandonat fetiţa de doar opt zile de frica tatălui său, care nu ştia de sarcină. S-a împăcat însă cu familia ei şi chiar tatăl Paulei, de care îi era atât de teamă, este cel care o însoţeşte la proces.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite