Timisoara: Opera din Viena îl aduce pe Mozart la Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Soliştii prestigioasei instituţii vor concerta la Filarmonica „Banatul”.

Timişorenii au ocazia să participe la un spectacol de operă inedit, în care va fi omagiat compozitorul austriac.

Filarmonica ,,Banatul” a pus la cale o surpriză plăcută pentru timişorenii pasionaţi de operă. Aceştia vor putea savura în această seară, de la ora 19.00,  uverturi, arii şi selecţii din operele „Nunta lui Figaro”, „Don Giovanni” şi „Cosi fan tutte”. Toate sunt în cinstea compozitorului Wolfgang Amadeus Mozart.

Surpriza constă în faptul că în sala Capitol vor concerta soliştii faimoasei Opere de Stat din Viena. Unele dintre vocile extraordinare, ce au făcut cunoscute nume ca Simina Ivan, Ildikó Raimondi, Aura Twarowska, Alexandru Moisiuc, Gergely Menyhért Németi şi Zoltan Nagy, vor fi auzite pentru prima oară, la Timişoara. ,,Este pentru prima dată când, pe afişul Filarmonicii, va fi sigla Operei din Viena şi este o mare onoare să avem artişti de asemenea calibru pe scena noastră”, a spus Ioan Coriolan Gârboni, directorul Filarmonicii ,,Banatul”.

Maeştri ai scenei Operei din Viena vor evolua acompaniaţi de orchestra Filarmonicii. Concertul în medalion va fi condus de la pupitrul dirijoral de Radu Popa. Acesta a fost câteva zile în capitala Austriei pentru a repeta pentru spectacolul de la Timişoara. ,,Am fost foarte impresionat. A păşi şi a repeta pe scena operei din Viena e un lucru absolut fascinant pentru un muzician”, a mărturisit Radu Popa.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite