Timişorenii sunt serviţi la fast-food cu "mâini murdare". Autorităţile nu sancţionează lipsa de igienă fără sesizări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fast foodurile din Timişoara continuă tradiţia servitului cu mâna goală iar consumatorilor pare să nu le pese. Chiar dacă normele de igienă impun o oarecare decenţă, când vine vorba de servitul mâncării, comercianţii par să fie concentraţi pe profit în loc de respectarea normelor prevăzute de lege.

Foarte multe restaurante de tip fast-food din Timişoara încă funcţionează după modelul „mâini murdare", adică angajatul produce şi serveste mâncarea cu aceeaşi mână cu care a încasat preţul acesteia. Deşii preţurile produselor comercializate cresc constant, condiţiile de servire şi igienă nu se îmbunătăţesc. Consumatorii de fast-food nu par însă deranjaţi de faptul că mâncarea le este servită cu mâna şi nu conştientizează faptul că astfel contribuie financiar la moda mâinilor murdare. „Mănânc aici pentru că îmi place gustul de degete", a declarat ironic un consumator de pleskavita.

„Nu am avut nici o sesizare cu privire la faptul să se încalcă regulamentul de igienă la vre-un restaurant fast food în 2011 şi nici anul acesta", a declarat Marinela Iliaş, şeful Oficiul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului.

Din punct de vedere legal Direcţia de sănătate publică Timiş este organismul care se ocupă ca toate normele prevăzute de lege să fie respectate în ceea ce priveşte igiena rastaurantelor şi a fast foodurilor. "Legea obigă să existe un casier şi un bucătar la astfel de afaceri, noi putem doar să le atragem atenţia în primă fază. Nu am sancţionat pe nimeni în acest punct de vedere. ", a declarat Dana Şpac, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Banat.

Respectul faţă de cleient nu înseamnă doar respectarea legii ci impune o minimă decenţă în acţiunea de a prepara mâncarea. Se pară că patronii fast foodurilor încă sunt axaţi pe profit şi ignoră în cele mai multe cazuri normele bunului simţ.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite