Un nou termen în procesul grupării conduse de Lucian Torj, început în urmă cu mai bine de doi ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procesul lui Lucian Torj continuă, marţi, la Tribunalul Timiş, după ce a început în urmă cu mai bine de doi ani. Până în prezent, dosarul a avut zeci de termene de judecată şi o sentinţă în acest caz este îndepărtată. Dosarul a fost plimbat de avocaţi pe la Curtea Constituţională, invocându-se diverse excepţii, iar între timp, toţi cei arestaţi au fost eliberaţi.

Trupa lui Torj reprezintă cea mai importantă grupare de crimă organizată pusă pe butuci de procurorii din Timiş în ultimii ani. Marţi, la Tribunalul Timiş, a fost fixat un nou termen de judecată, urmând să fie audiaţi martorii. Cele 16 persoane trimise în judecată de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate şi Terorism Timişoara sunt judecate pentru proxenetism, şantaj, tentativă de omor, lipsire de libertate şi înşelăciune. Rechizitoriul procurorilor are aproape 100 de pagini, existând 21 de părţi vătămate şi 40 de martori. Torj este acuzat şi de constituire de grup infracţional organizat.

Lucian Torj şi cei 15 locotenenţi ai săi au fost arestaţi la mijlocul lunii februarie 2009, după ce poliţiştii au făcut percheziţii în 12 locaţii din Timişoara, Dumbrăviţa şi Biled, după ce au fost ascultaţi şi filaţi timp de câteva luni de Serviciul Român de Informaţii. În case poliţiştii au găsit arme şi bani, despre care anchetatorii susţin că provin din traficul de carne vie. Grupul condus de Torj este acuzat că a şantajat şi a bătut mai mulţi timişoreni, de la care au încasat mii de euro. De asemenea, Torj şi locotenenţii săi sunt acuzaţi că aveau în subordine două grupări de prostituate care lucrau pentru ei.

Martorii şi victimele care au depus plângeri penale împotriva consilierului-interlop Lucian Torj şi a locotenenţilor săi se tem pentru viaţa lor. O tânără de 18 ani, martoră în proces, a cerut Tribunalului Timiş să fie audiată în altă sală, ca să nu dea ochii cu inculpaţii. „Nu vreau să fiu prezentă fizic în sala de judecată. Asta deoarece am primit în repetate rânduri ameninţări telefonice cu moartea de la o persoană necunoscută, în cazul în care mă voi prezenta la tribunal pentru a da declaraţii", a spus femeia.

Anul acesta, la sfârşitul lunii ianuarie, după 23 de luni petrecute după gratii, interlopul Lucian Torj a scăpat de arestul preventiv, fiind pus în libertate, împreună cu locotenenţii săi.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite