Timişoara: Iranienii au interdicţie să protesteze în Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iranienii din Timişoara nu au primit autorizaţie pentru o manifestaţie paşnică la Timişoara, pe motiv că e posibil să vină ploaia. Municipalitatea a transmis organizatorilor refuzul de a autoriza manifestaţia pe motiv că este cod galben meteorologic.

CITEŞTE şi:

Arabii din Timişoara vor să îşi ajute conaţionalii

Primăria Timişoara a refuzat cererea comunităţii persanilor, care doreau să se adune în faţa Prefecturii pentru a aprinde lumânări în memoria celor care au au murit zilele trecute la Teheran, pe motiv că atenţionările meteo arată cod galben.

Timişoara, primul oraş liber din România nu ne-a permis această adunare. În Bucureşti şi în toată Europa au loc manifestări de solidaritate. Suntem dezamăgiţi de răspunsul primarului”, a declarat Masoud Mohamed, unul din iranienii care locuieşte la Timişoara.

Iranienii sunt decişi să facă publică atitudinea administraţiei locale şi vor trimite decizia de interdicţiei pe toate site-urile comunităţilor persane din Europa.

Azi se ţine doliu pentru Nada şi pentru ceilalţi oameni care au murit în Iran. Oficial sunt 27 de persoane, dar sunt mult mai mulţi”, a mai spus Masoud.

Întâlnirea iranienilor celor aproximativ 40 de iranieni va avea loc, astăzi, de la ora 14.00, în birourile Oficiului pentru Drepturile Omului.

Primăria Timişoara a interzis în această iarnă şi manifestările comunităţii musulmane, care doreau să fie alături de semenii lor din Palestina.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite