Poli Timișoara – FC Maramureș 3-2: Velcea huiduit, Buia aplaudat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Argentinianul Gorobsov a fost titular în meciul cu FC Maramureș și a jucat bine
Argentinianul Gorobsov a fost titular în meciul cu FC Maramureș și a jucat bine

Poli Timișoara a învins cu 3-2 FC Maramureș Baia Mare și a urcat pe primul loc în Liga secundă. Golurile alb-violeților au fost marcate de Zăgrean (min.4 și 60) și Tameș (min.16, pen.). Pentru oaspți au marcat Bota (min.6 pen.) și Dragoș (min.74)

Doar 2.000 de spectatori au fost curioși să vadă pe arena “Dan Păltinișanu” meciul dintre Poli și FC Maramureș, echipă pregătită de Romică Buia, fosta vedetă de la echipa timișoreană. Velcea a început partida cu patru jucători sub 21 de ani, având în vedere numeroasele probleme de lot: au lipsit Ricketts, Ilie și Pătraș, convocați la naționale, Curtean, Sepsi și Poparadu, accidentați.

Bănățenii au deschis scorul după doar patru minute de joc, prin Zăgrean. Bucuria gazdelor nu a durat decât două minute, pentru că portarul Bota a transformat un penalty, după hențul lui Gorobsov. În minutul 16, Poli primește 11 metri după ce Axente a fost faultat în careu, iar Tameș a transformat cu siguranță.

În loc de 4-1 a fost 3-2

După pauză, în minutul 60, Zăgrean duce scorul la 3-1 după o superbă lovitură cu capul. În minutul 68, Popovici este faultat în careu, arbitrul lasă avantaj, însă Zăgrean nimerește bara transversală. Pentru că avantajul nu a fost fructificat, arbitrul a revenit și a dictat penalty. De data asta, Tameș a ratat. În loc de 4-1, avea să fie 3-2: în minutul 74 Dragoș înscrie pentru băimăreni și aduce din nou emoții suporterilor timișoreni pe final de meci.

Poli Timişoara: Lepmets – Dăruială, Mera, Scutaru, Sava – Chiş, Gorobsov, Tameş (Zaluschi – min 83), Goga (Rocha – min 69) – Axente (Popovici – min. 45), Zăgrean

FC Maramureş: Bota – Duruş (Gego – min 56), Hodor, Toma, Faie – Oltean, Achim (Deac – min 56), Poiana, Fritea (Pop – min 69) – Roman, Dragoş

La finalul meciului, spectatorii l-au ovaționat pe Romică Buia, iar pe Velcea l-au întâmpinat cu huiduieli, unii cerându-i chiar demisia.

“Am făcut un joc bun, păcat că nu am avut și rezultat favorabil. Am fi meritat un egal. Bine că nu am avut și acum accidentări, pentru că în fiecare etapă am pierdut un jucător. Mă așteptam să fiu primit bine la Timișoara. Cât am jucat la Poli am dat tot ce am putut. Păcat că nu a venit mai multă lume. Noi avem ca obiectiv evitarea retrogradării, în timp ce Poli este favorită clară la promovare”, a declarat Romică Buia.

Suntem pe primul loc, la trei puncte de locul doi. Suntem în optimile Cupei României. Cred că stăm bine. Astăzi am avut un meci aparanet mai ușor, dar pe final ne-am făcut singuri viața grea. Dacă eram mai lucizi și mai concentrați scorul era altul. Însă în fotbal contează și eficiența. Ne-au lipsit și foarte mulți jucători.  S-a văzut lipsa de jocuri la cei care au intrat în teren. Nu sunt nici primul și nici ultimul antrenor huiduit la Timișoara. Au fost înaintea mea alții mult mai consacrați”, a spus Vali Velcea.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite