UPDATE Proces relaxat pentru fraţii Roman. Aceştia au venit veseli la Judecătoria Deta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi, la Judecătoria Deta, continuă procesul în care printre inculpaţi se numără cei doi băieţi ai primarului din localitate şi, totodată, începe judecata lui Alexandru Ştefan, una dintre victimele din primul dosar, care în cel de-al doilea a devenit tot inculpat.

UPDATE, ORA 12.50

Cele două dosare s-au conexat, astfel încât va avea loc un singur proces, în care sunt judecate toate părţile implicate. Avocaţii fraţilor Roman au cerut o amânare pentru a studia datele din dosarul lui Alexandru Ştefan. Noul termen fixat a fost 8 noiembrie. În acelaşi timp s-a verificat legalitatea şi temeinicia măsurii de arestare preventivă a fraţilor Roman, complicilor şi a lui Alexandru Ştefan. Cu toţii au cerut să fie cercetaţi în stare de libertate, dar magistraţii nu au fost de acord.

UPDATE, ORA 11.00

Fraţii Roman au venit extrem de relaxaţi la procesul în care sunt inculpaţi. De cum au coborât din autobuz, până în sala de judecată, au râs şi au făcut glume împreună cu alţi deţinuţi, fără a da însă vreo declaraţie.

Nici Alexandru Ştefan nu a mai vrut să comenteze, motivând că se fac presiuni asupra lui. "Nu pot vorbi că-mi fac probleme înăuntru în închisoare", a spus Alexandru Ştefan. 

UPDATE, ORA 09.00

Bogdan-Daniel Roman, Călin Roman, Daniel-Vasile Bîrzan, Radu Gherghel şi Valentin Pavel Strîmtu au fost trimişi în judecată sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice şi a infracţiunii de loviri sau alte violenţe. În cazul lui Bogdan Daniel Roman s-a reţinut şi infracţiunea de port, fără drept, a cuţitului, în locuri şi împrejurări în care s-ar putea primejdui viaţa sau integritatea corporală a persoanelor ori s-ar putea tulbura ordinea şi liniştea publică.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, în noaptea de 23 spre 24 iulie, în timp ce se aflau în faţa barului „Tabu,, din localitatea Deta, inculpaţii au agresat părţile vătămate Ş.A., Ş.V., G.B, G.E. şi L.P. provocându-le leziuni corporale care au necesitat între 7 şi 15 zile de îngrijiri medicale.Bogdan Daniel Roman este acuzat că a folosit o sabie pentru a răni victimele, iar ceilalţi inculpaţi au procedat la imobilizarea victimelor şi lovirea acestora cu pumnii şi picioarele. La aceste fapte au asistat mai multe persoane, care în noaptea respectivă erau clienţii barului şi care, resimţind o puternică temere faţă de modul de comitere a faptelor şi a urmărilor produse, au părăsit zona pentru a nu deveni la rândul lor victime.

În ceea ce îl priveşte pe Alexandru Ştefan, acesta este acuzat de săvârşirea infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. „În noaptea de 23 spre 24 iulie, inculpatul a intrat într-un bar-discotecă din oraşul Deta şi, după ce i-a determinat pe angajaţii acestuia să oprească muzica şi să aprindă luminile, a ameninţat persoanele aflate în discotecă cu un pistol, pe care a încercat să-l armeze, fără a reuşi însă acest lucru întrucât s-a blocat manşonul pistolului, acţiuni care au provocat o puternică stare de teamă în rândul celor prezenţi în discotecă şi au tulburat grav ordinea şi liniştea publică", au menţionat procurorii în rechizitoriu. De asemenea, s-a reţinut că pe parcursul mai multor ani Alexandru Ştefan a deţinut, fără drept, o armă de foc letală, respectiv un pistol, şi muniţie aferentă.

Atât fraţii Roman şi ceilalţi trei tineri din primul dosar, cât şi Alexandru Ştefan, au fost arestaţi preventiv.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite