Ţiganul care rupe gura târgului: "Fără număr" la diplome şi participări la olimpiade

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Călin Mario Oda Miloş are un teanc de diplome şi este recomandat drept un exemplu în şcoală de către profesori. A participat la nenumărate olimpiade şi concursuri naţionale, iar în timpul liber, studiază saxofonul şi îşi face bani de buzunar împreună cu tatăl său, la nunţi.

A crescut în Măguri, un sat de câteva sute de locuitori şi singura localitate din judeţul Timiş care a înregistrat o majoritate absolută a populaţiei de ţigani. Acum opt ani, Călin Mario Oda Miloş a rămas în grija mătuşei, după ce părinţii lui au plecat să muncească în străinătate. Înconjurat de ţigani şi cu părinţii departe, tânărul a reuşit însă să uimească o comunitate întreagă, prin rezultatele pe care le are la învăţătură.

image

Click pe poze pentru GALERE FOTO!

STUDIU DE CAZ Timişorenii „îmbuibaţi" din bani publici care au pus umărul la ţiganizarea oraşului

Elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Iulia Haşdeu" din Lugoj, Călin ţine cu mândrie un dosar plin cu diplomele sale. Cele mai recente sunt chiar premii naţionale. „Am câştigat premiul întâi la Olimpiada naţională de limba romani, istoria şi tradiţia romilor. Am luat menţiune la secţiunea informatică la concursul naţional Itinerariul Cunoaşterii. Am mai luat diferite premii pe parcursul liceului, la fizică, chimie şi matematică", a spus băiatul.

image

Click pe poze pentru GALERE FOTO!

Profesorii de la Colagiu Naţional „Iulia Haşdeu" din Lugoj spun că sunt uimiţi de seriozitatea băiatului, dar şi de bunul-simţ. „Este un elev deosebit. Mi-a făcut plăcere să lucrez cu el de-a lungul anilor. La mine la clasă nu a avut o singură absenţă, în trei ani. Asta faţă de colegii lui, care lipsesc destul de mult. Nu mai spun că nu se întâmplă odată să nu îşi facă temele, să nu fie pregătit sau să nu fie printre cei mai activi din clasă", a declarat Eniko Moatăr, profesorul de matematică a lui Călin.

Ţiganii din Timişoara au ridicat palate cu turnuleţe pentru morţi. Un loc de veci cu termopane şi marmură costă 10.000 de euro GALERIE FOTO

Află cine l-a premiat pe Călin numai la chioşcurile de ziare, în ADS!

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite