Eterna nepăsare a autorităţilor trenează reabilitarea Cetăţii Timişoarei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reabilitarea Bastionului i-a lăsat fără trotuar pe pietoni
Reabilitarea Bastionului i-a lăsat fără trotuar pe pietoni

Traficul în zona centrală a oraşului este aproape sufocat. De vină pentru situaţia creată este şi reabilitarea Bastionului care nu se mai termină. Autorităţile caută tot felul de pretexte pentru a acorda constructorului încă o amânare.

O coadă interminabilă de maşini se întinde de la intersecţia bulevardului Revoluţiei cu bulevardul I.C. Brătianu, afectate fiind şi tramvaiele care nu se pot mişca din cauza autoturismelor blocate pe şine. În pericol sunt, însă, pietonii, care se deplasează pe lângă maşinile care circulă cu viteză când prind culoarea verde a semaforului. De când au început lucrările, şantierul a fost împrejmuit cu un gard de lemn care a acoperit trotuarul, astfel că oamenii fie ocolesc vreo două străzi, fie se strecoară pe lângă maşini pentru a ajunge la Punctele Cardinale sau în zona Hotelului Continental. Unul dintre aceştia este George Paraschiv, care se aventurează în fiecare zi printre maşinile aflate în trafic. "Circul zilnic pe aici, pentru că stau în zonă", dar mi se pare foarte periculos. Noroc că şoferii ştiu că pe aici circulă şi pietoni şi sunt atenţi", spune timişoreanul.

Marea păcăleală

Firma care a câştigat licitaţia pentru reabilitarea bastionului este consorţiul german Bennert GmbH, iar lucrarea a început pe 1 aprilie 2008. Timişorenii care au crezut că nemţii, spre deosebire de firmele autohtone, vor finaliza lucrarea la timp, dar se pare că au fost păcăliţi. Investiţia, care se ridică la 10 milioane de euro, ar fi trebuit terminată încă din luna august a anului trecut, dar acest lucru nu s-a întâmplat, iar constructorul nu a primit nici o penalizare. Următorul termen de finalizare a fost stabilit pentru 26 februarie, dar, nici acum panglica inaugurală nu va fi tăiată. "Constructorul a cerut o nouă amânare, pentru finalul lunii mai. Cei de la Ministerul Culturii le-a dat avizele necesare, astfel că această solicitare se va aproba. Întâzierile au fost cauzate condiţiile meteo nefavorabile. Lucrările din interior sunt aproape gata, însă cele de exterior depind de vreme", a explicat pentru Adevărul de seară Timişoara vicepreşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Adam Crăciunescu. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite