Barcelona, campioană la Timişoara. Copiii timişoreni, împreună cu cei spanioli au sărbătorit cu cântec şi dans

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copiii spanioli au dansat si au jucat fotbal la Timisoara
Copiii spanioli au dansat si au jucat fotbal la Timisoara

Fotbal, cântec şi voie bună - au fost ingredientele unei vizite ale copiilor de la şcoala Lys din Spania. În cadrul festivalului „Inimă de copil", copiii catalani au cântat, au dansat şi au arătat folclorul specific zonelor. Echipa de Catalunia a ieşit campioană după ce i-a învins pe sârbii Srejnanin, iar apoi pe timişorenii de la Colegiul Bănăţean, la un meci de fotbal.

Un grup de 21 de copii din Barcelona a prezentat în acest sfârşit de săptămână, la Timişoara, dansuri şi port tradiţional din Catalunia, în cadrul Festivalului multicultural şi multietnic „Inimă de copil". Copiii catalani, cu vârste cuprinse între 7 şi 12 ani, s-au aflat pentru prima dată în România, iar vizita lor, a însemnat o experienţă pe care n-o vor uita toată viaţa şi despre care vor vorbi mult timp când se vor întoarce în Barcelona.

Premieră în România: faţada Palatului Baroc a fost transformată într-un ecran imens pentru picturi colorate GALERIE FOTO

Copiii spanioli au dansat si au jucat fotbal la Timisoara

Click pe poza pentru GALERIE FOTO!

 Pe scena din Parcul Rozelor, unde copii reprezentând 10 etnii au cântat, au dansat şi au arătat folclorul specific zonelor, catalanii au prezentat cinci dansuri tradiţionale, purtând de fiecare dată alte costume. Un moment impresionant atât pentru spectatori, cât şi pentru organizatori a fost acela în care copiii au format o piramidă umană, din vârful căreia o fată a desfăcut steagul Cataluniei.

Copiii spanioli au dansat si au jucat fotbal la Timisoara

Click pe poza pentru GALERIE FOTO!

Cu o seară înainte de festival, în Parcul Clăbucet, echipele de copii, reprentative ale şcolilor participante, s-au întrecut într-un campionat de fotbal. Echipa de Catalunia, din Şcoala Lys, a ieşit campioană după ce i-a învins pe sârbii Srejnanin, Serbia, cu 2-1 şi apoi pe timişorenii de la Colegiul Bănăţean, cu scorul de 6-1. Catalanii au purtat tricourile campioanei europene Barca.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite