Timişoara: Află unde sunt cele mai mici chirii din Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Studenţii pleacă acasă, iar proprietarii scad chiriile la apartamente. Cele mai ieftine garsoniere din Timişoara se găsesc în Calea Şagului, Freidorf, Calea Lipovei sau Dâmboviţa.

MAI CITEŞTE PE ACEEAŞI TEMĂ:
Două camere la preţ de garsonieră

Prima Casă are o cameră nouă sau trei vechi

Venirea verii şi încheierea anului universitar trimit acasă o bună parte din cei 50.000 de studenţi din Timişoara. Acesta este motivul pentru care proprietarii garsonierelor au început să scadă preţul chiriilor, de teamă să nu rămână fără clienţi. Experţii imobiliari spun însă că preţurile nu au atins încă minimul din această vară, iar acum reducerile sunt doar de 10 la sută faţă de restul anului.


Preţurile scad prima dată în zonele periferice, iar cele mai afectate cartiere sunt Dâmboviţa, Calea Şagului, Freidorf sau Lipovei. În centrul Timişoarei şi în Complexul Studenţesc, proprietarii încă mai ţin la preţ.

Chirie de vară


Mulţi studenţi închiriază din vară ca să nu rişte să dea peste preţuri mari din toamnă. La ora actuală, sunt chiar şi diferenţe de 30 de euro faţă de restul anului”, a explicat Simion Lădar, angajat al unei agenţii imobiliare din Timişoara.
Specialiştii spun însă că aceste scăderi de preţuri sunt normale o dată cu venirea vacanţelor, dar pot fi mai accentuate pe perioada crizei financiare. „În general, la începutul verii, chiriile scad, în special în oraşele studenţeşti. Dacă adăugăm la acest fenomen şi actuala criză, este foarte posibil să asistăm la uşoare scăderi de preţuri atât în ceea ce priveşte preţurile de închiriere la garsoniere, cât şi la apartamentele cu două şi trei camere”, a declarat Daniel Crainic, marketing manager al unei firme de imobiliare.


În Calea Lipovei preţul unei garsoniere poate ajunge şi la 100 de euro, iar în Calea Aradului urcă până la 140 de euro. Calea Girocului este zonă de 160 de euro, în timp ce în Complexul Studenţesc preţurile chiriilor ajung la 200 de euro. Norocoşii pot găsi însă şi chirii de 120 de euro tot în Complex, dar pentru garsoniere mult mai mici.

CELE MAI IEFTINE CHIRII LA GARSONIERELE DIN TIMIŞOARA


ZONĂ   PREŢ
Lipovei  100 euro
Calea Şagului  130 euro
Fratelia  140 euro
Calea Girocului 160 euro
Complexul Studenţesc 180 euro

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite