Timişorenii vor învăţa codul bunelor maniere, în stil egiptean

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişorenii vor avea parte de o săptămână plină de evenimente culturale
Timişorenii vor avea parte de o săptămână plină de evenimente culturale

Timişorenii vor avea parte de o săptămână plină de surprize, începând din 18 martie, în cadrul evenimentului "Săptămâna culturii", organizat de Asociaţia Culturală Noua Acropolă. Piese de teatru, cursuri de pictură şi dans, proiecţii de film, prelegeri filozofice şi lecţii de bune maniere, fac parte din meniul oferit de asociaţie.

Evenimentul se va desfăşura la Cercul Militar din Piaţa Libertăţii şi este organizat în parteneriat cu Primăria Timişoara. Din program mai fac parte şi câteva cursuri menite a le aduce în atenţie timişorenilor stilul de viaţă al societăţilor antice egiptene şi japoneze. Doritorii vor putea asista la proiecţii de filme documentare: "Egiptul antic, pământ iubit, Etruscii"; la mese ro­tunde: "Ce ne învaţă miturile?"; la ateliere practice: pictură pe basorelief, ikebana (arta aranjării florilor şi în acelaşi timp Calea Florilor), prezentare şi exersare a codului bunelor maniere, realizare a mandalei personale, legătorie de cărţi, "Arta comunicării. Construirea reto­rului","Dezvoltarea personalităţii", ceremonia ceaiului, concurs de poveşti pentru copii, istorisite de oameni mari, curs de dans popular, recital de pian şi multe alte surprize.

Seară dansantă

Un mo­ment special va fi reprezentat de se­rata dansantă, care va avea loc în sala de festivităţi a Cercului Militar, unde vă invităm la concursuri, dans de societate şi practicarea bunelor maniere. În cadrul acestui eveniment care se va desfăşura în întregime în spaţiul pus la dispoziţie de Cercul Militar Timişoara, se va realiza şi o colectare de cărţi pentru susţinerea bibliotecilor prezente în şcolile rurale. „Săptămâna culturii" se va încheia în 24 martie, când vor fi anunţaţi câştigătorii la toate concursurile organizate, vor fi acordate premii şi vor mai avea loc proiecţii de film.

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite