Patinaj automobilistic pe străzile Timişoarei, din cauza poleiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gheaţa de pe străzi pune în pericol siguranţa şoferilor
Gheaţa de pe străzi pune în pericol siguranţa şoferilor

Gheaţă pe multe dintre străzile oraşului. Chiar dacă a început să ningă încă de la primele ore ale dimineţii, firmele de deszăpezire nu au intervenit nici până acum, iar mare parte din şoselele din Timişoara ţin loc de patinoar.

Angajaţii firmelor de deszăpezire nu s-au trezit până la această oră, probabil, altfel cum s-ar putea explica faptul că, cel puţin în zona centrală, nu s-a văzit nici urmă de deszăpezire. Cu toate acestea, directorul SC Drumuri Municipale, Cornel Bota susţine că patru utililaje care împrăştie sare au ieşit pe străzi încă de la apariţia primilor fulgi de nea şi că situaţia este sub control. "Avem patru sărăriţe în oraş, care acţionează deocamdată pe străzile principale. De abia a început să ningă, de aceea "

Nu de aceeaşi părere sunt însă şoferii care se plâng de faptul că cu greu pot manevra automobilele din cauza poleiului de pe străzi. "Era să lovesc o altă maşină pur şi simplu pentru că nu puteam controla volanul. Alunecam pe gheaţă", ne-a declarat vatmanul unui troleibuz. Nici călătorii nu au fost mai feriţi de "senzaţiile tari", mai ales atunci când troleibuzele trebuia să plece sau să se oprească în staţii.

În ceea ce priveşte zona de Nord a oraşului, lucrurile au stat ceva mai bine, mai ales că şi materialele folosite au fost de mai bună calitate. SC Drumuri Municipale a intervenit cu sare, iar Retim a folosit material antiderapant. "Noi suntem responsabili de partea de nord a oraşului şi cred că s-a văzut diferenţa. Folosim material antiderapant de calitate şi poleiul s-a topit automat, astfel că circulaţia nu a fost afectată", a declarat Livian Hotico, purtătorul de cuvânt al Retim. 

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite