Invazia de ciori din comuna timişeană Moşniţa Nouă a pus pe jar vânătorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O comună timişeană a fost invadată de sute de ciori, care şi-au făcut cuiburi în parcul din centru. Este vorba despre Moşniţa Nouă, localitate aflată la mai puţin de 7 kilometri de Timişoara. Edilul-şef al localităţii, Ioan Sorincău, a apelat la ajutorul vânătorilor profesionişti pentru a se scăpa de păsările zgomotoase.

Locuitorii comunei sunt disperaţi de ciorile care s-au instalat în parcul situat în centrul localităţii. Păsările, pe lângă faptul că sunt foarte zgomotoase, au produs şi multă mizerie în parc, dar şi în gospodăriile oamenilor şi au distrus culturile acestora. Disperaţi de situaţie, edilii localităţii au apelat la ajutorul Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi. "Este ceva de speriat. Au invadat toată comuna, intră în gospodării, ne-au distrus culturile de primăvară. Punem porumb, grâu, de două-trei ori pe an şi rămânem fără nimic. Sper să ne scăpăm de ele", a spus un localnic.

Cele mai mari ravagii le-au produs păsările în parcul din comună. "S-au refugiat în parcul comunei, nu mai poţi să mergi la biserică fără să fii pictat de sus. Am organizat o acţiune de vânătoare şi deja s-au împuţinat. Au rămas însă cuiburile pe care vrem să le distrugem după Paşte. Sperăm să caute alte locuri, să nu se mai refugieze aici", a explicat primarul din Moşniţa Nouă, Ioan Sorincău.

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite