Universitatea de Vest începe “campania de racolare” a studenţilor mult mai devreme

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liceeni au ocazia să vadă cum arătă sălile în care vor învăţa din toamnă
Liceeni au ocazia să vadă cum arătă sălile în care vor învăţa din toamnă

Universităţile nu mai aşteaptă ca studenţii să se prezinte singuri la porţile lor şi au demarat deja campanii de atragere a acestora, mai ales că este criză. Universităţile din Timişoara se autobugetează, astfel că este foarte important pentru ele ca locurile cu taxă să se ocupe. În acest an, spre deosebire de ultimii 10 ani, este însă posibil ca studenţii care nu vor intra pe un loc bugetat să se întoarcă acasă şi să m

Liceenii din Timişoara au prilejul să se pună în temă cu oferta educaţională, dar şi cu spaţiile Universităţii de Vest UVT organizează "Zilele Porţilor Deschise". Evenimentul este dedicat celor ce vor sǎ cunoascǎ mediul universitar autentic şi opţiunile pentru domeniile şi specializǎrile de licenţǎ, evenimentul, desfǎşurat pe parcursul a trei zile, în 10, 11şi 12 martie, va prilejui o incursiune în lumea ştiinţei, culturii şi tehnicii. Tinerii vor avea ocazia sǎ participe la sesiuni interactive, iar cadrele didactice însoţitoare vor putea urmǎrii evoluţia propriilor elevi.
"Vom fi la dispoziţia elevilor de liceu cu personal didactic, dar şi studenţi. Vom răspunde la întrebări, vom prezenta baza materială, laboratoarele, sălile de curs şi amfiteatrele. Cele trei zile nu vor semăna una cu alta. Acţiunile sunt diverse şi sunt organizate de către fiecare facultate în parte", a declarat rectorul Universităţii de Vest din Timişoara, Ioan Talpoş. În cadrul Universităţii de Vest din Timişoara studiază peste 10.000 de tineri.

Studii în străinătate

RIUF (Romanian International University Fair şi RIMME (Romanian International Master&MBA Exhibition) oferă tinerilor timişoreni, pe 16 martie, la hotel Timişoara, ocazia de a se informa cu privire la studiile în străinătate şi de a dialoga cu reprezentanţii universităţilor internaţionale prezente la cele două evenimente. Evenimentele organizate de Grupul Educativa oferă tinerilor români acces la o varietate largă de programe de studii internaţionale, materiale şi servicii de consiliere educaţională, burse private şi guvernamentale, prezentări şi seminarii interactive sau cursuri de limbi străine. RIUF este dedicat elevilor de liceu şi studenţilor interesaţi de accesul sau transferul la programe de studii universitare, iar RIMME oferă tinerilor profesionişti şi studenţilor în ani terminali oportunitatea de a analiza şi compara programe de master, MBA şi doctorat.

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite