EXCLUSIV Peste 40.000 de euro confiscaţi de la tinerii care susţin că nu au falsificat carduri şi nu au golit conturi bancare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tinerii au atacat cu apel decizia Tribunalului Timiş
Tinerii au atacat cu apel decizia Tribunalului Timiş

44.160 de euro au găsit anchetatorii în casele a 14 inculpaţi dintre cei 22 acuzaţi de falsificare de carduri şi golire de conturi. Majoritatea tinerilor susţin că nu au făcut parte din niciun grup organizat şi nu au încălcat cu nimic legea.

Dintre cei 22 de inculpaţi, doar trei au recunoscut că au folosit carduri falsificate pentru a face extrageri bancare. Restul continuă să susţină că sunt nevinovaţi. Tribunalul Timiş a decis ca banii găsiţi în casele lor să fie confiscaţi. Este vorba de sume în valută, de la 100 la 6.400 de euro, şi în lei, de la 350 până la 20.750 de lei. În total, s-a decis confiscarea echivalentului a 44.160 de euro - 36.234 de euro şi 33.450 de lei.

În sentinţa dată de Tribunalul Timiş, singura femeie din dosar a fost achitată, nouă persoane au primit pedepse cu executare şi alte 12 pedepse cu suspendare.

Banii s-au găsit atât în locuinţele tinerilor care au primit pedepse cu suspendare, cât şi în casele celor care se află în prezent după gratii.

De exemplu, de la Claudiu Bondor, condamnat la 5 ani de închisoare cu executare, s-au confiscat 150 de euro. Tot 5 ani de închisoare cu executare a primit şi Dan Filip, în casa căruia s-au găsit 2.550 de euro şi 20.750 de lei. De la Denis Bondor, unul dintre cei trei care au recunoscut că au extras bani, anchetatorii nu au putut ridica niciun ban, pentru că tânărul cheltuise deja ce a scos din conturile bancare.

6 250 de euro s-au confiscat de la Silviu Ştefan, condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare. Nici Marian Enache, condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare nu a stat prea rău la capitolul financiar, de la el confiscându-se 5.500 de euro. De la George Bogdan Bulgariu, condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare, nu s-au ridicat bani, pentru că nu avea, iar de la Claudiu Gorodetzchi, condamnat la 1 an de închisoare cu suspendare, s-au confiscat 100 de euro.

Decizia Tribunalului Timiş în acest dosar nu este însă una definitivă. Atât inculpaţii, cât şi procurorii DIICOT au declarat apel.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite