Paznici pentru huliganii cinefili

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Barbarasa a asigurat astăzi ordinea şi liniştea la filmul „Alice în ţara minunilor“
Adrian Barbarasa a asigurat astăzi ordinea şi liniştea la filmul „Alice în ţara minunilor“

Huliganii care îi supără pe cinefili au interdicţie pe viaţă să mai vadă filme 3D. Chiar dacă lucrează cât e ziua de lungă în cinematograf, agenţii de securitate nu au voie să povestească acasă filmele văzute. În plus, cea mai grea sarcină a lor este să aibă grijă ca toţi ochelarii 3D să fie predaţi.

„Băieţii răi” ai unei firme de securitate din Timişoara pot fi consideraţi cei mai norocoşi cinefili. Cât e ziua de lungă, agenţii sunt responsabili de confortul celor care plătesc bani grei pentru a urmări un film 3D. Scenele în care, în mijlocul filmului, în momentele dramatice sau cele de dragoste se mai găseau oameni care să vocifereze trebuie să fie istorie. În prezent, clientul care greşeşte este cuminţit verbal de către agenţii de pază, iar dacă nu înţelege cu vorba bună că trebuie să îi respecte pe ceilalţi oameni din sală este pedepsit. Mai ceva ca huliganii de la stadion. Firma de pază instituie interdicţii, chiar şi  pe viaţă, la accesul în cinematografe.

„În fiecare zi, în medie, 2.500 de oameni vin să vadă filmele, astfel că mai apar şi probleme. Nu facem altceva decât să aplicăm regulile cinematografului. Există şi un echipaj de intervenţie pregătit în cazul în care situaţia degenerează. Cel mai greu e când trebuie să avem grijă de ochelarii 3D, pentru că există suficiente cazuri când unii uită să le predea”, spune Cătălin Apintiliesă, agent de securitate.

Partea neplăcută a meseriei, spun paznicii, este că nu apucă să se uite la întreg filmul şi nici măcar nu pot să le povestească prietenilor dacă ultimul film apărut pe piaţă merită văzut sau nu.  „Există oameni care înţeleg greu democraţia şi trebuie să le-o explicăm. Au trecut vremurile în care firmele de pază rupeau oasele. Noi aplanăm conflictul, şi cine nu înţelege e condus afară, de tot”, a spus Claudiu Neamţu, director operaţional al firmei de pază.

„Au trecut vremurile în care firmele de pază rupeau oasele. Noi aplanăm conflictul“.
Claudiu Neamţu, director operaţional

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite