SCANDAL ÎN SUTANE: Popii se acuză de fals în acte şi de mediocritate universitară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Războiul“ de la Facultatea de Teologie nu s-a stins, iar represaliile continuă în instanţă. Scandalul dintre fostul şef al catedrei de teologie, Viorel Cherciu, şi preotul Vasile Muntean a pornit de la titularizarea celui din urmă. După ce s-au înjurat ca la uşa cortului, popii se acuză de fals în acte.

Viorel Cherciu spune despre fostul său coleg, Vasile Muntean, că a adus la dosarul de titularizare o adeverinţă falsă prin care atesta că a făcut modulul pedagogic. Cherciu susţine, însă, că acest lucru nu este adevărat şi că Muntean a copiat adeverinţa sa, schimbând doar numele cursantului. „A copiat adeverinţa mea şi a schimbat numele. În rest totul era identic. Cum să fi făcut el modulul pedagogic fără ca eu să-l văd la vreun curs, dacă el pretinde că a fost coleg cu mine”, a declarat Viorel Cherciu.

Preotul Vasile Muntean nu a putut fi contactat pentru a răspunde acuzaţiilor, iar rectorul UVT Ioan Talpoş spune că singurul lucru fals sunt spusele lui Cherciu.  „Noi am verificat dosarul şi nu se confirmă aşa ceva”, a explicat Talpoş. Discuţii au fost şi pe baza notelor obţinute în facultate şi preoţii s-au acuzat de mediocritate. Şi Cherciu, şi Muntean au absolvit cu medii de şapte, dar nu au contenit în a se face „mediocri” şi „pseudo-intelectuali”.

Războiul continuă


Conducerea universităţii a făcut recurs la sentinţa instanţei de repunere în funcţie a lui Cherciu. Tot rectorul Ioan Talpoş este cel care a emis o decizie privind reîncadrarea fostului şef de catedră pe post, pe care nu a pus-o însă niciodată în aplicare. Conform recursului formulat de UVT, se solicită suspendarea sentinţei pe motiv că Viorel Cherciu nu a obţinut binecuvântarea de la Mitropolia Banatului.

„Instanţa a decis că binecuvântarea este independentă de mine şi de postura mea de cadru didactic. Nu înţeleg de ce atâta îndârjire din partea conducerii în a pune în aplicare sentinţa. Eu nu mai am nicio sursă de venit de peste o jumătate de an, însă pentru ei nu contează câtuşi de puţin acest lucru”, a declarat mâhnit Cherciu. Rectorul Ioan Talpoş spune că îşi menţine poziţia şi că nu îl va repune în funcţie pe fostul şef de catedră, până nu va obţine binecuvântarea Mitropoliei. Acest lucru este, însă, imposibil, din moment ce Cherciu a renunţat la preoţie tocmai pentru că ierarhii săi bisericeşti i-au interzis să mai continue procesul.

Părerea Mitropoliei


Zaharia Pereş, consilierul Mitropolitului Nicolae Cornean, spune că, din punct de vedere al instituţiei pe care o reprezintă, lucrurile sunt clare. Viorel Cherciu nu mai are nicio şansă să primească binecuvântarea, iar „noul şef de catedră nu se judecă cu nimeni şi îşi coordonează bine departamentul”, după părerea lui Pereş.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite